Ordino

Ensurt sense danys per una allau a la zona de la Portella

El perill de despreniment de neu es manté al nord del territori

L'estació d'Ordino-Arcalís.ORDINO-ARCALÍS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’Ordino Arcalís va alertar ahir a la tarda d’una allau a la zona de la Portella, fora del domini esquiable, per un despreniment de neu que no ha causat danys a cap persona ni a les instal·lacions.

Segons el cap de guàrdia dels bombers, l’avís va arribar a les tres de la tarda i, després de confirmar que hi havia dues persones a la zona, el cos va procedir al desplaçament. Concretament, va haver de mobilitzar dos helicòpters, dos guies de rescat caní, quatre membres de rescat de muntanya i un infermer. El cap de guàrdia va explicar al Diari que en arribar a la zona no van trobar-hi ningú i van decidir tornar.

El servei de meteorologia va alertar, a través de les xarxes, que el perill d’allaus es manté en el nivell tres al nord del territori, i va avisar que als problemes de ventada s’hi sumaran avui els de neu humida arran de la pujada de temperatures. D’altra banda, el COEX va informar que aquesta setmana s’han practicat tirs d’allaus controlats als accessos d’Arcalís i a Soldeu.

Segons la previsió del servei de meteorologia, avui una petita falca anticilònica aportarà més estabilitat, amb alternança de núvols i clarianes. A la nit passarà un front que deixarà nevades febles al nord. La temperatura màxima serà de 16 graus positius a Andorra la Vella i, la mínima, de -6 al Pas de la Casa.

tracking