SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'estudi de la residència volia atraure nòmades digitals

El document, encarregat per la majoria anterior, preveia llogar pisos de 28 metres quadrats per 1.700 euros mensuals als estudiants

Cairat davant d'un projecte de residència universitària.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estudi de viabilitat econòmica sobre l’obertura d’una residència universitària a l’antic hotel Pol proposa uns preus de lloguer dels apartaments que “no s’ajusten a les necessitats dels estudiants”. Segons va explicar ahir al Diari el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, l’informe, encarregat per l’anterior majoria comunal, s’ha descartat perquè “no quadra” amb el projecte. Abans de l’estiu, un cop s’hagi aprovat el pressupost, se’n redactarà un altre.

La proposta de preus de l’estudi va sorprendre l’actual majoria comunal. La sorpresa encara va ser més gran quan en una reunió amb l’empresa encarregada de la redacció de l’informe un dels responsables del document va afirmar que el projecte de residència també podria atraure “nòmades digitals”. És a dir, professionals que utilitzen les noves tecnologies per treballar de manera remota des de qualsevol punt del món i sense un entorn laboral estable.

La voluntat de la corporació anterior, amb Josep Majoral al capdavant, era treure a concurs un plec de bases per adjudicar la construcció i l’explotació de la residència. Segons l’estudi de viabilitat, redactat per una de les empreses interessades en el projecte, l’antic establiment hoteler podria acollir fins a 14 pisos, la majoria de 28 metres quadrats, en sis de les set plantes de l’edifici. Dues plantes es reservarien per a la residència, una planta seria una zona de coworking i també hi hauria diversos habitatges de coliving.

La proposta de l’empresa era llogar la trentena d’apartaments destinats als universitaris a 1.700 euros mensuals. Repartida entre dues persones, la factura pujaria a 850 euros per cap. Una xifra que excedeix de llarg la capacitat financera de la majoria d’estudiants. L’edifici també incloïa pisos per a l’emancipació juvenil, una quinzena en cada planta, amb un preu situat entre els 1.700 i els 1.800 euros. “No estem disposats de cap manera a oferir aquests preus als estudiants”, va remarcar el cònsol major.

La voluntat del comú és impulsar el projecte de residència universitària a l’antic hotel Pol. És per això que abans de la segona meitat de l’any encarregarà un altre informe que permeti dilucidar la viabilitat de la iniciativa, però que alhora no perdi de vista les necessitats del públic a qui s’oferirà el servei.

La residència va ser una de les qüestions presents durant la campanya de les darreres eleccions comunals. L’hotel Pol, tancat de fa anys, és propietat del comú. Gràcies a un acord extrajudicial entre l’antiga propietat, la família Cachafeiro, i el Govern per tancar el litigi per l’esllavissada de la Portalada, l’executiu i el comú van passar a ser cotitulars de l’immoble. L’any passat la corporació laurediana va adquirir, per tres milions d’euros, els drets de propietat del Govern (el 60%). La transacció va requerir l’aprovació per part del Consell General.

tracking