sant julià de lòria

Els veïns de l'edifici incendiat esperen tornar a casa la setmana vinent

Encara no els han comunicat dates concretes, però confien que es compliran les dues setmanes de desallotjament que els van dir les autoritats

Veïns de l'edifici.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l’edifici que es va incendiar a Sant Julià de Lòria confien a poder tornar a les seves llars la setmana que ve. Els afectats per la incidència, que es va produir durant la matinada del dimecres 6 de març, van haver de deixar l’immoble perquè les flames van afectar tot el subministrament d’energia elèctrica, tal com van explicar els bombers. Això va provocar que no hi hagués ni llum ni calefacció en els 15 habitatges que componen el bloc situat a la carretera de Nagol.

En un principi, es va comunicar als veïns que havien d’estar uns quinze dies sense poder-hi viure per les tasques de manteniment que s’hi estan fent durant tots aquests dies. Per tant, si es compleixen els pronòstics, la setmana que ve ja haurien de poder tornar. Fonts consultades per aquest mitjà van explicar que encara no els han comunicat dates concretes de quan podran tornar, però esperen poder-ho fer a partir de final de la setmana que ve, tal com van indicar.

Durant aquest temps, operaris i especialistes estan intentant arreglar la instal·lació elèctrica, que a més del replà d’un dels pisos on es va originar l’incendi, és de les parts més damnificades pel foc. Les fonts expliquen que segurament fins que no hi hagi totes les connexions dels serveis comuns, com la calefacció i la llum, no els deixaran tornar. Alhora, s’estan fent tasques de neteja perquè les famílies es trobin el bloc en bones condicions després dels desperfectes que van ocasionar primer les flames i després les tasques d’extinció.

Els veïns van haver de ser desallotjats per la impossibilitat de viure a l’edifici pels danys causats. La decisió es va adoptar després de la reunió que van mantenir els bombers, tècnics del departament d’Indústria, personal de la Mútua Elèctrica i les assegurances durant la tarda i un cop l’incendi ja va estar controlat i totalment apagat.

La crema va ocasionar danys materials a la zona tècnica, al replà de diverses plantes i en alguns habitatges pel fum i l’aigua que van fer servir els bombers.

Els veïns van resultar il·lesos amb l’excepció d’una persona que va patir inhalació de fum lleu i una crisi d’ansietat arran de la situació viscuda. El ferit va ser atès en una ambulància del SUM al mateix lloc dels fets, on més tard va rebre l’alta, segons va explicar el cap de guàrdia dels bombers.

Davant d’aquesta situació, el comú de la parròquia va reaccionar a temps i va oferir a tots els veïns afectats la possibilitat d’allotjar-se en hotels en cas que no tinguessin familiars propers amb qui es poguessin quedar durant tot aquest temps. Aquesta opció estarà disponible fins que el bloc torni a estar operatiu per viure-hi. La corporació va transmetre aquesta informació als afectats mitjançant una carta signada pel cònsol major, Cerni Cairat.

L’avís del foc el van donar els mateixos veïns pels volts de dos quarts d’una de la matinada i la intervenció del cos d’extinció es va allargar unes dues hores i mitja, aproximadament, ja que fins prop de les tres no el van poder apagar. El cap de guàrdia va informar que l’incendi es va originar per on passen els cables d’electricitat, fibra i telefonia, entre altres subministraments, i que el fum i les flames es van estendre per la zona de la galeria a diferents plantes. Els bombers van traslladar fins a tres dotacions i van confinar als pisos els residents que hi havia en aquell moment mentre van durar les tasques d’extinció i de ventilació.

tracking