Escaldes-Engordany

El pàrquing del Falgueró guanya 60 places i en tindrà 350 en total

El descobriment d’una massa de runa, més fàcil de retirar, permetrà ampliar l’equipament sense haver de fer excavacions

L'aparcament del Falgueró, actualment en obres.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’aparcament del Falgueró guanyarà 60 places respecte del projecte inicial i en tindrà 350 en total. El descobriment d’una massa de runa on fins ara es creia que només hi havia roca permetrà ampliar la superfície de la primera planta de l’equipament. El comú va descartar fer excavacions a la zona per no generar contaminació acústica prop de l’hospital. Com que per retirar la runa no cal obrir el terra, el comú podrà aprofitar ara aquest espai. El projecte inicial incloïa l’habilitació de 290 places. Fins ara n’hi havia 140.

La modificació parcial dels plànols allargarà el termini d’execució en dos mesos. Per tant, les obres acabaran pels volts del febrer de l’any vinent. Pel que fa al cost dels treballs, s’incrementaran el 15%. En xifres absolutes, la factura pujarà a uns 8,6 milions d’euros. Amb tot, la corporació considera que es tracta d’una oportunitat, ja que el cost final per plaça es reduirà, malgrat l’augment del pressupost. “Guanyem més zones d’aparcament per un preu molt reduït. El preu per metre quadrat baixa”, va afirmar el conseller d’Aparcaments, Marc González.

El comú s’ha plantejat la possibilitat que l’espai ampliat aculli el dipòsit comunal de cotxes. L’equipament està situat actualment a la planta -1 de l’aparcament de Caldea i, per tant, el trasllat permetria disposar de més places “en un lloc molt cèntric i concorregut”, segons va afirmar ahir a la tarda la cònsol major, Rosa Gili, en roda de premsa.

El terreny on s’alçarà l’aparcament del Falgueró és de propietat comunal gràcies a la cessió obligatòria. Gili va recordar que aquest fet permetrà a la corporació estalviar-se el pagament d’un lloguer per l’ús de la parcel·la i, per tant, que tots els diners recaptats vagin a parar a les arques públiques.

La cònsol major va puntualitzar, finalment, que les plantes de l’edifici tenen una altura superior al que requereix la normativa urbanística. Aquesta característica de l’immoble s’ha dissenyat a propòsit perquè, si algun dia es vol, pugui reconvertir-se i tenir un altre ús.

L’edifici tindrà cinc plantes. A la coberta hi haurà dues pistes de tennis i una zona enjardinada. El comú també està estudiant de construir un accés a la zona del col·legi Sant Ermengol des de l’aparcament. El projecte s’hauria d’acordar amb el comú d’Andorra la Vella.

EL PROJECTE

1 UNA SEIXANTENA DE PLACES D’APARCAMENT

L’ampliació de l’equipament respecte del projecte inicial permetrà guanyar una seixantena de places d’aparcament. N’hi haurà 350 en total.

2 UNA MASSA DE RUNA, MÉS FÀCIL DE RETIRAR

La troballa d’una massa de runa permetrà ampliar la superfície de l’aparcament sense haver d’excavar, opció que el comú havia descartat d’entrada.

3 UN INCREMENT DEL 15% DEL COST DE LES OBRES

El cost de les obres s’incrementarà el 15%. La factura en total pujarà fins a uns 8,6 milions d’euros. El cost final per plaça, però, es reduirà.

tracking