SANT JULIÀ DE LÒRIA

El mur d’estabilització estarà enllestit a final de setmana

El talús s’ha omplert de formigó perquè sigui més funcional

Obrers de la construcció sanejant el terreny.

Obrers de la construcció sanejant el terreny.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Agències / Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, va assegurar ahir que el mur d’estabilització que s’està construint a causa petit despreniment de terra que es va produir durant la matinada de dilluns al tram de la carretera CS-140, que enllaça la GC-1 amb el quart de Fontaneda, “hauria d’estar enllestit a final d’aquesta setmana”. Cairat va puntualitzar que els operaris han finalitzat la construcció de l’estructura de ferro i que s’està procedint a omplir-la amb formigó per garantir la funcionalitat del mur.

De fet, el cònsol va afegir que el despreniment “ha provocat un retard de dos a tres dies de l’obra prevista” a la zona –és a dir, l’eixamplament i millora de la voravia. Aquests treballs es reprendran un cop estigui enllestida la refacció del mur d’estabilització. Fins que acabin les obres, la carretera mantindrà el pas alternatiu mitjançant un semàfor i el pas restringit a camions de més de 3,5 tones.

El comú va rebre l’avís del despreniment dilluns a les quatre de la matinada. Els fets van tenir lloc a l’altura de l’hotel Sol Park. Les causes de l’incident podrien estar relacionades amb l’acumulació d’aigua a la zona arran de les precipitacions del març, un dels mesos més plujosos dels últims 50 anys.

L’afectació del despreniment va ser mínima. L’incident no va provocar mal a les persones i els danys materials van ser de poca consideració. La bionda de la carretera –és a dir, la barrera de seguretat d’acer ondulada– i una part del talús que la mantenia aferrada al paviment van precipitar-se i van anar a parar uns cinc metres més avall, just al costat de l’aparcament de l’hotel Sol Park.

Els treballs de reparació del mur d’estabilització van començar dilluns al matí, poques hores després que el comú tingués constància del despreniment.

tracking