TREBALL

Una vuitantena de joves opten a treballar al comú de la capital

El programa ofereix als joves d'entre 16 i 17 anys la seva primera experiència laboral a la corporació comunal

Olalla Losada i Maria Nazzaro, durant la roda de premsa de presentació del programa

Olalla Losada i Maria Nazzaro, durant la roda de premsa de presentació del programaArxiu ANA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El programa Curulla, que el comú d'Andorra la Vella ha posat en marxa per potenciar la formació laboral entre els joves  de 16 i 17 anys amb l'objectiu d'afavorir la seva integració al món laboral ha comptat amb 88 inscrits per un total de 44 llocs de treball. Tal com van presentar ara fa tot just un mes la cònsol menor, Olalla Losada, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, el comú ofereix aquest estiu 44 places per a menors d'edat, que es reparteixen en dos torns (al juliol i l'agost). Els joves tindran una jornada laboral de cinc hores a la setmana de dilluns a divendres i podran treballar als departaments de Turisme, Esports, Cultura, Social i Serveis públics.

El termini per sol·licitar una de les places va acabar divendres passat i a l'hora de presentar-se per optar a les places, els candidats podien escollir entre un dels dos torns i, també, indicar en quin departamemt els agradaria treballar. Les persones preseleccionades hauran de superar una prova escrita de coneixements d'àmbit parroquial (el 24 d'abril) i més endavant una entrevista personal per classificar-les segons el seu perfil i l'oferta de places disponibles. "Volem que tot el procés sigui el més real possible i similar als processos de selecció de la vida laboral adulta", va ressaltar Nazzaro durant la presentació.

Un dels punts forts del projecte és que els joves gaudiran d'un acompanyament per part de personal del comú i que al final es farà una valoració de la seva experiència. D'aquesta manera, se'ls atorgarà un certificat de reconeixement que acreditarà la seva feina al comú i els sumarà puntuació per a possibles futures feines a l'administració comunal.

tracking