ORDINO

El Geografies tanca una setmana d’activitats amb 200 assistents

La proposta més concorreguda va ser la conferència inaugural a càrrec de l’ambaixador espanyol a Andorra, Carles Pérez-Desoy

Taller de cal·ligrafia en el marc del Geografies.

Taller de cal·ligrafia en el marc del Geografies.Comú d'Ordino

Publicat per
Ordino

Creat:

Actualitzat:

El cicle de conferències i activitats culturals Geografies, que en l’edició d’aquest any ha versat sobre la Xina, va tancar ahir una setmana de conferències i tallers havent aplegat més de 200 assistents. La conferència inaugural, a càrrec de l’ambaixador espanyol a Andorra, Carles Pérez-Desoy, ha estat l’activitat amb més concurrència. En total va reunir 64 persones al foyer de l’Auditori Nacional, a Ordino.

“Ha estat un encert passar de dues setmanes a una i concentrar així tota l’activitat”Mònica Argengol, Consellera de Cultura

Pérez-Desoy va servir l’estat espanyol en missió diplomàtica a la Xina del 1989 al 1991. La xerrada oferta en el marc del Geografies va dibuixar una panoràmica dels grans canvis experimentats pel gegant xinès durant el segle XX, un dels més convulsos de la seva història. A la inauguració van ser presents la cònsol d’Ordino, Maria del Mar Coma, i la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, atès que aquesta edició de Geografies s’ha organitzat conjuntament entre el comú d’Ordino i el Ministeri d’Afers Exteriors i ha servit per donar el tret de sortida de la commemoració del 30è aniversari de les relacions diplomàtiques entre la República Popular de la Xina i el Principat d’Andorra.

La resta de conferències també han tingut una bona acollida, amb una mitjana de 30 assistents a cadascuna. A banda de la visió més política de la conferència inaugural, també s’hi han abordat altres aspectes del país asiàtic, com ara la medicina xinesa, amb el doctor Cai Jian; el turisme, amb el fotògraf freelance Toni Vives, i el paisatge religiós, de la mà de l’editor i escriptor Agustí Pàniker, gran coneixedor de la cultura i les religions de l’Índia.

La consellera de Cultura del comú, Mònica Armengol, va fer una valoració molt positiva de la setena edició del cicle i va assenyalar que “ha estat un encert passar de dues setmanes a una i concentrar així tota l’activitat, ja que d’aquesta manera s’ha aconseguit més participació”. Cal recordar que el cicle Geografies també ha programat tres tallers amb places limitades a la biblioteca comunal i que tots tres han fet el ple. El primer, amb 12 participants, va tenir lloc divendres a la tarda i va consistir en una aproximació a l’horòscop xinès. Els altres dos van fer-se ahir, un al matí i l’altre a la tarda. Al del matí hi van assistir 13 persones i va posar-se en pràctica la cal·ligrafia xinesa. A la tarda, amb 21 participants, va fer-se una degustació de te blau, un dels més preuats al país asiàtic.

EL PROGRAMA

1 UNA MITJANA DE 30 ASSISTENTS A LES XERRADES

Les xerrades han tingut una mitjana d’assistents de 30 persones. La de l’ambaixador espanyol, amb experiència diplomàtica a la Xina, va aplegar 64 persones.

2 TALLERS PER CONÈIXER LA CULTURA XINESA

El Geografies ha inclòs diversos tallers per conèixer la cultura xinesa. Els participants hi han après les beceroles de la cal·ligrafia xinesa i han degustat te.

3 EL FORMAT MÉS CONCENTRAT, UN ENCERT

Concentrar l’activitat en una setmana ha estat un encert per promoure la participació, segons el comú. Fins ara el programa es repartia en 15 dies.

tracking