Consell de Comú

El comú de la capital recula i abonarà el 100% de les baixes per accidents laborals

L'any vinent l'administració obrirà un concurs per contractar una asseguradora que es faci càrrec dels pagaments

Sessió de comú d'Andorra la Vella
Foto: Comú d'Andorra la Vella/Tony Lara

Sessió de comú d'Andorra la VellaComú ALV / Tony Lara

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d'Andorra la Vella ha fet marxa enrere i ha aprovat aquesta tarda la proposta de modificació de l'Ordinació de la funció pública que permet que el comú es continuï fent càrrec del pagament del 100% del complement en cas de baixes derivades d'accident laboral als funcionaris fins a finals d'any. La disposició també contempla que el Comú assumeix el pagament de manera retroactiva des del dia que va deixar de fer-ho a causa de l'informe del Tribunal de Comptes, en el qual s’informava que els pagaments eren indeguts. Aquesta modificació arriba després que el passat mes de febrer el comú d'Andorra la Vella va anunciar que realitzaria canvis en el sistema de pagament de baixes adaptant-lo a les recomanacions de l'informe del Tribunal de Comptes de l'exercici 2022, que va constatar que la pràctica que estava realitzant el comú per efectuar els pagaments no era correcta.

Un cop acabat l'any, el comú contractarà, mitjançant concurs públic, una asseguradora que gestioni aquests complements i s'oferirà al personal del Comú diverses opcions de cobertura, tant de les baixes per malaltia laboral com les relatives a altres tipus, estudiant diverses opcions i veient diferents formes de copagament.

D'altra banda, el consell de comú d'Andorra la Vella ha adjudicat avui el muntatge de les instal·lacions de la Fira d'Andorra. L'assignació s'ha fet amb un pressupost de 427.459 euros, uns "40.000 euros" més que en l'edició anterior, segons ha apuntat el cònsol major, Sergi González, i s'ha donat a Mauco, la mateixa empresa que en les edicions anteriors.

La Fira se celebrarà enguany del 25 al 27 d'octubre i a partir del dia 3 es començaran els treballs al pàrquing del Parc Central, que estarà tancat del 20 al 31 d'octubre.

tracking