ESCALDES-ENGORDANY

Estalvi d’energia de quasi el doble als pàrquings del comú

L’any passat va ser del 20%, mentre que el 2022 es va fixar en l’11%

Aparcament d’El Pessebre.

Aparcament d’El Pessebre.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes quasi duplica l’estalvi energètic en la il·luminació dels aparcaments comunals interiors del 2023 respecte al 2022. L’any passat, l’estalvi energètic es va situar en el 19,39%, mentre que l’any anterior a aquest la xifra es va arrodonir l’11,12%. L’augment de l’estalvi s’explica per la modernització de les instal·lacions d’enllumenat dels aparcaments amb l’objectiu de millorar la qualitat lumínica i reduir el consum elèctric associat. El procés, que va iniciar-se durant el 2022, encara s’està desenvolupant.

Des del comú expliquen que, després d’un estudi de millora, la corporació va fer una intervenció en cada aparcament interior en funció de les necessitats i condicionants de forma individual. Les actuacions que es van fer van consistir en l’optimització del nombre de lluminàries, la substitució de les lluminàries de tub fluorescents per pantalles LED d’alta eficiència, la substitució de les línies, la revisió dels quadres, instal·lació de detectors de presència i l’ajustament de la programació.

Seguint en aquesta línia, des dels departaments corresponents també s’estudia la manera de disminuir les potències contractades per ajustar-les a les necessitats reals i, alhora, reduir la facturació per tal d’identificar consums irregulars associats a anomalies en la instal·lació d’enllumenat i en el seu ús.

tracking