Regulació de l'habitatge

El comú d'Encamp espera que el projecte de llei dels pisos turístics arribi a "bon port"

L'administració comunal entén l''inquietud' que la proposta ha generat i té en compte la gran incidència d'aquests tipus d'immobles a la parròquia

El cònsol menor d'Encamp, Xavier Fernàndez, i el conseller d'Esports i Reactivació Econòmica, Nino Marot, durant la presentació de l'Enfira't 2024.

El cònsol menor d'Encamp, Xavier Fernàndez, i el conseller d'Esports i Reactivació Econòmica, Nino Marot, durant la presentació de l'Enfira't 2024.AGÈNCIES/E.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de llei pel creixement sostenible i el dret a l'habitatge que va anunciar el Govern el passat mes d'abril ha "inquietat" especialment als propietaris d'apartaments turístics, els quals s'anticipen i es veuen ja "en la ruïna". Aquest dimarts a la presentació de l'Enfira't el cònsol menor d'Encamp, Xavier Fernàndez, s'ha referit a aquest cas i ha explicat que la proposta de llei de l'habitatge s'ha "d'acabar de parlar amb el cap de Govern, la ministra d'Habitatge i el ministre de Turisme per veure com acabem d'encarar aquesta llei". Encara no hi ha res tancat, però el cònsol ha expressat la seva fe en poder trobar un acord que els faci arribar "a bon port".

Així, Fernàndez ha remarcat que des del comú són conscients de la problemàtica actual de l'habitatge que es viu al país. En aquest cas de la parròquia encampadana, el text té incidència sobre els habitatges turístics al Pas de la Casa, on hi ha una gran presència d'immobles d'aquest tipus. Finalment, cal remarcar que el projecte final ha de passar primer pel Consell General.

tracking