ORDINO

Joves d’entre 12 i 16 anys decidiran com ha de ser un nou espai de lleure

Estarà ubicat al costat de l’escola de segona ensenyança i dirigit a aquest públic

L’espai s’habilitarà al costat de l’escola andorrana de secundària.

L’espai s’habilitarà al costat de l’escola andorrana de secundària.ARXIU

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els adolescents d’entre 12 i 16 anys decidiran d’entre sis propostes dissenyades pel comú com ha de ser el nou espai d’esbarjo que s’habilitarà en uns terrenys de propietat pública al costat de l’escola andorrana de segona ensenyança de la parròquia. Precisament la ubicació de la parcel·la ha motivat la corporació a dissenyar un espai adreçat als joves i que siguin ells els que triïn com el volen, ja que en seran els principals usuaris. El procés de votació s’ha obert a tots els alumnes del centre, siguin o no residents a Ordino, i a tots els residents a la parròquia nascuts entre el 2008 i el 2012, ambdós anys inclosos.

Segons va informar la corporació, ha dissenyat sis propostes amb diferents combinacions d’elements esportius. El projecte l’ha liderat el departament de Participació Ciutadana i el de Joventut, i les alternatives que es presentaran a votació s’han elaborat basant-se en les converses entre els tècnics de Joventut del Punt d’Informació Juvenil de la parròquia i els seus usuaris. També s’han tingut en compte els suggeriments que s’han fet des de l’escola.

El procés de votació per triar una de les sis opcions començarà la setmana vinent i es farà de forma digital des de l’escola andorrana de secundària. Com que no tots els participants potencials són alumnes del centre, s’ha organitzat una reunió informativa i un berenar al Punt d’Informació Juvenil el pròxim dimecres 5 de juny a les 17.30 hores. Durant la reunió els assistents també podran fer l’elecció de la proposta que considerin més atractiva de manera presencial.

La corporació va indicar que el procés endegat amb els joves és l’evolució de la iniciativa de pressupost participatiu que fins ara s’havia fet a la parròquia. S’ha optat per reconduir-la “i en lloc de fer un procés totalment obert, s’ha apostat per donar veu en aquest cas al col·lectiu interessat perquè pugui triar quina de les opcions possibles prefereix”, van apuntar en el comunicat difós. Durant el mandat passat, la corporació destinava uns diners del pressupost al projecte que triés la ciutadania en un procés obert. Fruit d’aquesta iniciativa, es va impulsar un festival de dansa i cultura popular i es va instal·lar una màquina de reciclatge invers.

Un cop s’hagin fet totes les votacions i s’hagin validat, el comú informarà sobre els resultats i dels passos per fer realitat la proposta guanyadora.

tracking