Andorra la Vella

El comú convoca un concurs per fer una auditoria de la gestió econòmica de Marsol

La corporació afirma que l'informe no es fa per emetre judicis de valor sobre decisions polítiques 

Marsol i González saludant-se al comú.

Conxita Marsol saluda Sergi González el dia del jurament del cònsolFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha convocat un concurs per adjudicar els serveis d'auditoria de la gestió econòmica del mandat 2020-2023, el segon encapçalat per Conxita Marsol com a cònsol major de la parròquia, segons publica el BOPA.  

La corporació comunal ha informat que darrere d'aquest encàrrec "no hi ha cap mena de desconfiança entorn de la gestió efectuada durant l'anterior mandat" i s'emparen en la Llei 32/2014, del 27 de novembre, de sostenibilitat de les finances públiques i d'estabilitat pressupostària i fiscal, que preveu aquesta possibilitat a l'article 8.4, recorden. Així, manifesten que el text legal preveu que "les administracions, els organismes institucionals i les entitats parapúbliques i de dret públic vinculades a l'administració general o als comuns, així com les societats públiques amb una participació de l'administració general de l'Estat o dels comuns majoritària en el capital o suficient per tenir-ne el control, estan sotmeses a una auditoria sobre la gestió econòmica realitzada, a la finalització de cada mandat polític, d'acord amb els requisits i continguts que es determinin reglamentàriament".

En aquest sentit, volen puntualitzar que l'auditoria sobre la gestió econòmica realitzada a la finalització de cada mandat polític "no té per finalitat emetre un judici de valor o control d'oportunitat en relació a les decisions polítiques preses durant el mandat", sinó que "s'orienta a l'eficiència, l'eficàcia, l'economia i la qualitat dels objectius estratègics o decisions polítiques que han estat xifrades i aprovades en el pressupost, comprovant que aquestes s'han executat de conformitat amb allò previst i la legalitat vigent". També recorden que ja havien anunciat la intenció de dur a terme aquesta avaluació.

Les empreses interessades en la convocatòria poden consultar les bases del concurs a la web de la plataforma de contractació del sector públic a partir de demà i les ofertes es poden presentar fins a les 15 hores de l'11 de juliol. L'obertura de pliques es farà el 18 de juliol al matí de manera telemàtica per la plataforma. 

tracking