ANDORRA LA VELLA

El comú assegura que en l’auditoria a Marsol no hi ha desconfiança

La majoria pretén comprovar que les decisions econòmiques de l’equip de govern anterior s’han executat de conformitat amb la legalitat

Els cònsols, Sergi González i Olalla Losada, amb l’excònsol Marsol.

Els cònsols, Sergi González i Olalla Losada, amb l’excònsol Marsol.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella encarregarà una auditoria de la gestió econòmica del mandat 2020-2023. Segons van informar fonts de la corporació en un comunicat, aquesta anàlisi dels comptes comunals dels darrers quatre anys no està motivada per “cap mena de desconfiança entorn de la gestió efectuada durant l’anterior mandat”. L’edicte de convocatòria del concurs per adjudicar l’auditoria va publicar-se al BOPA.

La corporació insisteix que l’auditoria “no té com a finalitat emetre un judici de valor o control d’oportunitat amb relació a les decisions polítiques preses durant el mandat”, sinó que “s’orienta a l’eficiència, l’eficàcia, l’economia i la qualitat dels objectius estratègics o decisions polítiques que han estat xifrades i aprovades en el pressupost, comprovant que aquestes s’han executat de conformitat amb allò previst i la legalitat vigent”. El comú recorda que el grup d’Enclar ja havia anunciat la intenció de portar a terme l’avaluació. Ho va fer just després de guanyar les darreres eleccions comunals.

EMPARA LEGAL

El comú s’empara en la Llei 32/2014, del 27 de novembre, de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, la qual preveu aquesta possibilitat en l’article 8.4. El text, en aquest sentit, preveu que “les administracions, els organismes institucionals i les entitats parapúbliques i de dret públic vinculades a l’administració general o als comuns, així com les societats públiques amb una participació de l’administració general de l’Estat o dels comuns majoritària en el capital o suficient per tenir-ne el control, estan sotmeses a una auditoria sobre la gestió econòmica realitzada, a la finalització de cada mandat polític, d’acord amb els requisits i continguts que es determinin reglamentàriament”.

Les empreses interessades en la convocatòria poden consultar les bases del concurs a la web de la plataforma de contractació del sector públic a partir de demà i les ofertes es poden presentar fins a l’11 de juliol a les tres de la tarda. L’obertura d’ofertes es farà el 18 de juliol al matí de manera telemàtica per la plataforma. Les persones interessades a participar en el concurs poden descarregar-ne gratuïtament les bases al web de la plataforma de contractació del sector públic a partir d’avui.

Paral·lelament, el comú encarregarà una altra auditoria sobre la gestió del personal. Aquesta investigació hauria de permetre, a més, tenir una fotografia de l’estat general de la institució i, a partir d’aquesta informació, prendre les mesures necessàries, si cal, per optimitzar els recursos econòmics i humans.

Des del 2019 fins al març del 2023 David Astrié va assumir la cartera de Finances. Arran de la renúncia de la cònsol major, Conxita Marsol, per presentar-se a les generals, des d’aleshores fins al final del mandat se’n va fer càrrec la consellera Marta Pons.

tracking