ENCAMP

Encamp impulsarà una desena de propostes del Consell d'Infants

Entre les propostes s'ha parlat sobre que a l'antiga escola bressol del Pas de la Casa es crearà un local social

El consell infants d'Encamp

El consell infants d'EncampCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú d'Encamp ha celebrat la cloenda del Consell d'Infants,

sent així la segona sessió de l'any, en la qual des de la corporació s'ha donat resposta, i també explicacions, del procediment que se seguirà pel que fa al desenvolupament de les propostes i idees presentades en la primera sessió pels consellers i conselleres infantils. El passat mes de gener, el Consell d'infants va presentar més d'una desena de propostes per implementar a Encamp i el Pas de la Casa, de les quals el comú treballarà gairebé completament, a excepció d'alguna proposta puntual.

El cònsol menor ha fet repàs de cadascuna de les idees, exposant la valoració del comú i el procediment a seguir per a cadascuna de les idees, amb moltes actuacions ja previstes en el pressupost del 2025. Entre les propostes més destacades s'ha parlat sobre que l'antiga escola bressol del Pas de la Casa serà objecte d'actuació, amb la creació d’un local social amb una zona de joc coberta o el trasllat de l'Espai Jove a aquesta instal·lació. 

També hi ha planificat l'embelliment de la plaça de l'església de Sant Pere, incloent-hi una escultura, una zona de jocs i jocs de taula, amb enjardinament, entre altres actuacions de manteniment. Igualment s'estudiarà la proposta de creació d'un skate park i un parc de cal·listènia, i l'arranjament del camp de futbol, ja previst per l'any vinent.

El servei de bus del Pas de la Casa s'ampliarà 10 dies durant tot el 2025, i des del comú ja s'estudia la possibilitat de fer una ampliació de l'horari per intentar encabir una tercera freqüència al matí durant els mesos d'hivern. D'altra banda, s'intentarà desenvolupar la proposta de posada en marxa d'un espai de cinema amb sessions puntuals de pel·lícules

ja estrenades per qüestió de drets.

També es reactivarà la bústia d'intercanvi de llibres a Engolasters i es preveu instal·lar-ne de noves al parc de l'Ossa i al parc del Ieti al Pas de la Casa. Tanmateix, la idea d'engegar una Festa del Consell d'Infants de moment no tirarà endavant, havent-hi ja un mes de juny replet de festivitats i activitats per a joves i infants, com per exemple la

Festa del Poble, així com les activitats esportives durant els caps de setmana, ja ofertes pels clubs i associacions esportives de la parròquia i els serveis de Llaç d'Animació, l'Àrea de Jovent i l'Espai Jove.

Finalment, s'ha informat de tots els lavabos públics dels quals disposa la parròquia, alguns desconeguts pels infants, així com la previsió de construir-ne de nous al costat del servei de policia del Pas de la Casa, i dels serveis d'ajuda del comú a persones amb precarietat financera, com el Rober Solidari o les col·laboracions amb Càritas i Creu Roja.

Per acabar, Fernàndez ha explicat que s'ha posat en contacte amb el Govern per engegar actuacions de millora a la coberta del pati de l'escola francesa d'Encamp, ja que es tracta d'una dependència del Govern.

tracking