ANDORRA LA VELLA

El comú treballa per tenir més apartaments per a la gent gran

La llista d’espera per allotjar-se a l’hostal Calones és de 17 persones

Sessió de consell de la gent gran d’ahir.

Sessió de consell de la gent gran d’ahir.Comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El consell de la gent gran d’Andorra la Vella va celebrar ahir al matí la tercera sessió des que va constituir-se. La reunió va estar presidida pel cònsol major, Sergi González, i per la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, que va notificar als representants que el comú treballa en diferents propostes per disposar de nous apartaments per a la gent gran de la parròquia. Tot i que la competència d’habitatge recau en el Govern, la consellera va afirmar que el comú està fent esforços per poder disposar d’un nou hostal durant la legislatura. Actualment, la llista d’espera d’habitatge és de 17 persones.

La reunió també va tractar el tema dels contactes amb Afers Socials, en què Nazzaro va recordar la importància de la realització d’entrevistes domiciliàries a totes les persones grans que resideixen al comú. “Aquestes accions permetran detectar persones en situació de vulnerabilitat i prevenir la solitud no volguda i, si és necessari, prendre les accions escaients”, va afirmar la consellera de Social.

Al mateix ple, va aprovar-se una campanya informativa que es durà a terme amb motiu de la celebració d’eleccions al consell la tardor vinent, la qual es difondrà a través de reunions de poble a l’Enclau, la casa pairal i el centre cultural la Llacuna, i va donar-se llum verda a modificar el reglament del consell per ampliar els representants de les residències, centres sociosanitaris i centres de dia a dues persones més.

El cònsol major va acabar la trobada felicitant tots els participants i va posar en relleu la importància d’obrir el consell a la població major de 65 anys per poder assolir propostes més realistes i enriquidores, així com la voluntat de garantir que la veu dels homes i les dones estigui representada igualitàriament.

tracking