ESCALDES-ENGORDANY

Tram final de les obres del projecte Caldes

Els operaris comencen a col·locar l’escultura monumental de la instal·lació artística de Javier Balmaseda

Projecte Caldes.

Projecte Caldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els operaris van començar a instal·lar ahir al matí l’escultura monumental del projecte Caldes a la placeta del Madriu. Es tracta de l’escultura principal de la instal·lació artística de Javier Balmaseda. Ara caldrà connectar-la a la xarxa elèctrica i fixar-hi les aixetes i banyeres perquè pugui rajar-ne l’aigua termal, segons van confirmar al Diari fonts del comú d’Escaldes-Engordany.

Paral·lelament, la corporació treballa en la reforma de la font termal del Roc del Metge. Els operaris també estan anivellant la placeta del Madriu i el tram de l’avinguda Pont de la Tosca que comença a l’Hotel Carlemany i acaba just després de la font. Per poder fer aquestes obres, s’ha tallat el carril de baixada de l’avinguda i es dona pas alternatiu als vehicles.

Treballs d’anivellament de l’avinguda del pont de la Tosca.

Treballs d’anivellament de l’avinguda del pont de la Tosca.Fernando Galindo

Un cop hagi estat enllestit aquest costat de la carretera, es començarà a treballar en l’altre. En aquest cas també es donarà pas alternatiu a fi de no tallar del tot en cap moment la circulació i no interferir, per tant, en la mobilitat.

PONT DE LA TOSCA

Alhora, pels volts de la setmana que ve també es posaran en marxa les obres per millorar i embellir l’entorn del pont de la Tosca. Les previsions són que bona part del projecte estigui ja enllestit a l’estiu i que els darrers detalls puguin estar acabats cap al setembre. La rehabilitació del pont, construït el 1820 i situat a la desembocadura del Madriu al Valira d’Orient, va culminar el desembre de l’any passat. La intervenció va allargar-se tres mesos i va estar precedida per la rehabilitació del pont d’Engordany.

El projecte Caldes té l’objectiu de revalorar la part històrica de la parròquia fent un homenatge a l’aigua termal, motor de la primera indústria hotelera del país. I juntament amb la remodelació de l’Espai Caldes, la construcció i embelliment de l’aparcament i la plaça de l’Església i la transformació del darrer tram de l’avinguda Carlemany en una zona per a vianants, ha de contribuir a revitalitzar tota la part alta d’Escaldes-Engordany i retornar-li el protagonisme que va tenir fa anys.

El que sens dubte és una de les inversions més ambicioses del consolat de Rosa Gili ha costat uns cinc milions.

JUDIT NEDDERMAN, AL 'COLORS DE MÚSICA'

La cantant Judit Neddermann actuarà al cicle cultural Colors de música d’Escaldes-Engordany, que cada estiu se celebra a la parròquia. L’artista pujarà a l’escenari el 7 d’agost amb un concert gratuït a la plaça Coprínceps a les set de la tarda. A més de Neddermann, el festival també comptarà amb altres concerts, com per exemple el del guanyador de l’Andorra Sax Fest, Dmitry Pinchuk. També hi haurà visites teatralitzades, ballada de sardanes, tallers d’art, xerrades, els tradicionals dilluns de dansa o una exposició sobre els anys 80 al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. L’esdeveniment començarà el 9 de juliol i s’allargarà fins al 17 de setembre.

El comú defensa que la programació és molt variada i que està pensada per a tots els públics perquè s’ha dissenyat una agenda on tothom podrà trobar alguna representació al seu gust. “Tots els concerts i actes busquem que tinguin una qualitat, el nivell d’exigència ha de ser alt perquè la gent té un nivell cultural o els hem acostumat a oferir productes d’un nivell alt”, va afirmar el conseller de Cultura, Valentí Closa.
tracking