ANDORRA LA VELLA

El Feirao porta a la plaça Guillemó un mercat portuguès d'inicis del segle XX

Els visitants que al llarg del matí han visitat el mercat han pogut degustar tot tipus de productes típics portuguesos

Una de les parades del mercat instal·lat a la plaça Guillemó.

Una de les parades del mercat instal·lat a la plaça Guillemó.M. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Guillemó d'Andorra la Vella ha acollit aquest diumenge al matí un mercat tradicional portuguès, recreat com si es tractés d'una cita d’inicis de segle XX. Es tracta de la novena ocasió en què el Grup de Folklore Casa de Portugal duu a terme aquesta proposta, anomenada Feirao. Els membres del grup, abillats amb els vestits tradicionals, han recreat el mercat tradicional amb cinc zones temàtiques dedicades a l’artesania, als dolços, embotits, oli i pa típic portuguesos. També s'han pogut trobar productes de l’hort i fins i tot s'han exhibit animals de granja vius, com conills o gallines.

A més a més, els visitants que al llarg del matí han visitat el mercat han pogut degustar tot tipus de productes típics portuguesos, com les bifanes, i tastar el tradicional vinho verde.

La cita ha rebut la visita dels cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, i els consellers Maria Nazzaro, Eva Tadeo, Marc Torrent i Susanna Mosquera, que han pogut visitar les diferents parades, degustar productes típics i veure una demostració de balls folklòrics.

La cita serveix per apropar a la parròquia la cultura i la gastronomia portugueses i precisament aquesta edició se celebra després que el comú hagi anunciat l'agermanament amb Viana do Castelo, un poble portuguès del qual provenen moltes persones d'origen portuguès que viuen a Andorra.

L’esdeveniment és organitzat pel Grup de Folklore Casa de Portugal des del 2014 i compta amb la col·laboració del comú d’Andorra la Vella.

tracking