PROGRAMACIÓ RENOVADA

Vicco i Stay Homas encapçalen el cartell musical d’Escaldes

La novetat més destacada és l’ampliació d’horaris i l’oferta d’activitats per als més menuts

Dos infants en una festa major anterior.

Dos infants en una festa major anterior.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Escaldes-Engordany acollirà la festa major del 24 al 27 de juliol. La Unió Pro-Turisme va manifestar que la voluntat principal és “arribar a tothom” i la novetat més important és l’ampliació d’horaris i d’oferta d’activitats per als més petits. La cònsol major, Rosa Gili, destaca que segueixen la mateixa filosofia de sempre, amb activitats de tota mena: lúdiques, esdeveniments esportius i concerts, entre altres. Per aquest motiu, tot i ampliar l’horari per als més petits, és una festa pensada per a tots els públics, i el programa inclou propostes per als nens però també per a la gent gran i activitats i actes més tradicionals.

D’entre totes les actuacions ressalten noms com ara Stay Homas i Vicco, dos concerts que se celebraran el 26 i 27 respectivament, ambdós a l’aparcament dels Veedors. En l’oferta d’activitats musicals, l’organització també ha apostat per artistes del país, ja que com asseguren des de la Unió Pro-Turisme es vol donar a tothom l’oportunitat de poder-ne formar part. D’altra banda, hi actuaran l’orquestra Maravella divendres 26 i Cimarrón dissabte 27. La música tradicional tindrà també el seu lloc amb les havaneres de Xarxa, que aniran acompanyades del repartiment de rom cremat, dijous 25 de juliol al parc de la Mola, i amb l’audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Manresa (divendres 26 de juliol) a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir, acompanyada d’un aperitiu.

“Volem una festa major per a tots els públics i que inclogui activitats diverses”
Rosa Gili, Cònsol major d’Escaldes
 

Gili també avança que el comú preveu que la nova oficina de Turisme, el mirador, i les reformes a la plaça del Madriu en el marc del projecte Caldes estiguin enllestides per a la festa major. Segons va esmentar la cònsol major, són espais on es vol fomentar l’afluència de gent durant els dies de celebració. Al parc de la Mola també es faran tasts de vins divendres 26 i dissabte 27 de juliol. El president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor, ja va avançar que dimecres i dijous la festa acabarà a les quatre de la matinada, mentre que divendres i dissabte s’allargarà fins a les cinc. El tradicional repic de campanes, la gran trabucada a a càrrec dels trabucaires de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany i el recorregut pels carrers de la parròquia anunciaran l’inici de la festa major 2024. Juntament amb el pubillatge de la parròquia, acompanyaran la cercavila que passarà per l’avinguda Carlemany i que finalitzarà al carrer dels Veedors.

“Volem donar varietat al programa afegint cada any artistes andorrans”
Jennifer Puig, Vicepresidenta Unió Pro-Turisme

Pel que fa a les activitats per als més petits, destaquen l’adquisició de l’inflable en forma de tobogan aquàtic més gran d’Europa, que serà instal·lat a la rampa del prat del Roure. Així mateix, els inflables estaran disponibles durant quatre hores al matí i quatre hores més a la tarda. Alhora, al llarg de les quatre jornades de festa, tota la zona del prat del Roure comptarà amb taules de fusta on es realitzaran diversos tallers artístics més per a la canalla. Dijous, La Musa: espai creatiu, serà l’encarregada de fer un seguit d’activitats (fer polseres, pintar dibuixos, pintar cares i jocs diversos), per donar vida als més petits. La gastronomia també millorarà, tot augmentant de les vuit foodtrucks de l’any passat a disset aquest any.

tracking