ESCALDES-ENGORDANY

A punt per obrir el nou tram per a vianants de Carlemany

L’aparcament comunal de la plaça de l’Església estarà enllestit a final de setembre

Operaris treballant al nou tram per a vianants de l’avinguda Carlemany.

Operaris treballant al nou tram per a vianants de l’avinguda Carlemany.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Escaldes-Engordany

Creat:

Actualitzat:

Una part de la nova zona exclusivament per a vianants de la part alta de l’avinguda Carlemany s’inaugurarà la setmana que ve, per la festa major d’Escaldes-Engordany. Segons van explicar al Diari fonts del comú, es tracta del tram que va de l’encreuament amb l’avinguda de les Escoles fins al començament de la plaça de l’Església.

El tram de Carlemany que s’obrirà al públic la setmana que ve.

El tram de Carlemany que s’obrirà al públic la setmana que ve.Fernando Galindo

Pel que fa a les obres de l’aparcament comunal i la nova plaça de l’Església, aquestes mateixes fonts van detallar que la part més feixuga dels treballs –l’excavació de la parcel·la i la construcció de l’estructura– ja està enllestida. De fet, la corporació preveu que l’equipament pugui posar-se en marxa cap al final de setembre. L’aparcament vertical disposarà d’un centenar de places. Fins ara n’ha tingut 40.

La nova plaça de l’Església s’obrirà al públic cap a finals de novembre. L’equipament, incloent-hi l’aparcament, tindrà una superfície total de 3.600 metres quadrats, distribuïts en sis mitges plantes subterrànies. La plaça pública a peu de carrer, de 1.085 metres quadrats, connectarà amb el carrer de l’Obac a través de la parcel·la que el comú va comprar a la part alta de la parròquia. L’espai disposarà de zones de descans equipades amb jardineres de diferents altures i mides. La plaça integrarà els punts verticals d’accés a l’aparcament, que serà soterrat, i el voladís de cobertura de la rampa de l’aparcament, on hi haurà una zona porxada.

El tram que completarà la nova zona per a vinants de l’avinguda Carlemany –el que va del començament de la plaça de l’Església fins a la confluència amb el carrer Santa Anna– s’obrirà cap al final d’aquest any, si es compleixen les previsions del comú, un cop tots els treballs en marxa a la zona estiguin enllestits.

Les obres de l’aparcament i la plaça de l’Església van començar a mitjan gener del 2023. La previsió inicial era que s’allarguessin uns 16 mesos i que, per tant, estiguessin acabades el maig d’aquest any. L’inici dels treballs va endarrerir-se cinc mesos. El motiu és que el comú va haver de col·locar micropilots al sòl i instal·lar un sistema d’ancoratges per unificar-los, operació que va requerir contractar una empresa de l’estranger per fer arribar una màquina específica no disponible al Principat. La inversió destinada al projecte ha estat d’uns 6,4 milions d’euros.

Les obres s’emmarquen en la transformació de la part alta de la parròquia, on el projecte Caldes encara el darrer tram dels treballs.

CAL PALETA SERÀ UNA SALA D'EXPOSICIONS

El comú va anunciar ara fa uns mesos l’adquisició de Cal Paleta, una antiga borda situada al carrer Copríncep de Gaulle i ara ha transcendit quina és la utilitat que se li vol donar: serà una sala d’exposicions en què els ciutadans puguin mostrar les seves obres, és a dir, un espai perquè la ciutadania pugui exposar. És previst que la setmana que ve la corporació comunal inauguri aquesta borda i que es mostri també la primera exposició al públic.

Cal recordar que tant en el mandat anterior com en l’actual el comú ha fet una aposta per “anar ampliant patrimoni comunal” i, en conseqüència, ha adquirit diferents béns immobles. El mes d’abril, la corporació comunal va anunciar que havia comprat Cal Paleta per un import de 600.000 euros. Es tracta d’un edifici amb una llarga història a la parròquia, ja que tal com van recordar fonts del comú, la cort de Cal Paleta està datada de l’any 1786. L’obertura d’aquesta sala també encaixa en la voluntat comunal de dinamitzar la part alta de la parròquia, on el comú també va comprar el molí i serradora del Puader.

tracking