SANT JULIÀ DE LÒRIA

El passeig Valira no es reobrirà fins que no baixi el cabal

Aquest any el comú destinarà 50.000 euros per refer l’espai

El passeig Valira, tancat des de l’abril., tancat des de l’abril.

El passeig Valira, tancat des de l’abril., tancat des de l’abril.Comú de Sant Juliìa de Lòria

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El passeig Valira continua tancat a l’espera que baixi el nivell del riu i es puguin començar els treballs per reparar els danys provocats per l’esllavissada. L’accés a aquest espai va tancar-se fa gairebé tres mesos.

Després del despreniment de terra de finals d’abril, l’accés al passeig està condicionat al fet que es pugui refer l’escullera. Aquestes tasques impliquen la introducció de maquinària al riu i de moment, i tot i que el Govern ja ha adjudicat els treballs, el cabal del riu, més important del previst arran de les pluges del darrer mes, ha impedit que es puguin començar i cal esperar que torni a baixar.

Un cop comencin les obres, el comú senyalitzarà i protegirà el camí per poder obrir-lo de manera provisional als vianants. Paral·lelament, durant el mes d’agost s’adjudicaran els treballs d’adequació del passeig, que implicaran el canvi de les baranes, la consolidació dels murs i la construcció de noves passarel·les, entre altres accions. Després d’anys sense inversions, les millores s’hi faran per fases i repartides en diferents exercicis pressupostaris. Aquest 2024 s’hi destinaran uns 50.000 euros.

El passeig Valira connecta l’avinguda Rocafort amb la plaça Francesc Cairat i es va inaugurar el 2013 per apropar el riu al poble i oferir un nou indret d’esbarjo o per caminar als ciutadans de la parròquia.

tracking