ESCALDES-ENGORDANY

L’Andorra Taste torna amb els països nòrdics com a convidats

El festival gastronòmic de muntanya aspira a assolir les xifres de degustacions, congressistes i visitants de l’any passat

Presentació de l’Andorra Taste, ahir.

Presentació de l’Andorra Taste, ahir.Comú d'Escaldes

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’Andorra Taste arriba aquest any, entre el 18 i el 22 de setembre, a la tercera edició i ho fa amb alguna novetat, com un intercanvi entre xefs, i amb els països nòrdics com a convidats. La cita aspira a assolir les xifres de degustacions (31.142) de l’any passat i el volum de congressistes participants (gairebé 500 de presencials i més de 600 en streaming).

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va afirmar que el Govern es marca “una fita que sigui sostenible” i que, per tant, vol aconseguir les xifres de l’edició anterior i sobretot la bona valoració que va tenir la cita entre els assistents. Torres va valorar que el format actual és “adequat per al nostre territori” i va reivindicar que és “molt important” que els professionals continuïn apostant per l’esdeveniment, ja que és essencial “la vinculació” que hi ha amb el sector. Tot plegat hauria de permetre que la cita serveixi per “generar sinergies amb altres establiments de restauració de l’exterior”.

Els dies 18 i 19 es dedicaran als professionals. El fil conductor d’aquest any és el lema Altitud versus latitud, i els convidats seran els països nòrdics, un territori que a través de la seva cuina s’ha donat a conèixer al món. El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va reivindicar el “mix entre congrés professional i jornades populars” de la cita. Xefs de la talla de Filip Gemzell (restaurant Äng de Suècia), Søren Selin (AOC, Dinamarca), Albert Franch i Luka Balac (Nolla, de Finlàndia) i Christopher Haatuft (Lyyeket, Noruega) passaran pels fogons del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. També hi haurà ponències d’Elena Arzak, Raül Balam, Ricard Camarena, David Yárnoz, Frédéric Molin, i els representants andorrans Jordi Grau, Àlex Kinchella i Rodrigo Martínez (Beç).

Com a novetat, a les jornades professionals se’ls suma una jornada de descoberta d’alta muntanya el dia 20 al matí, en què els xefs podran conèixer de primera mà el territori. Ja el 20 a les sis de la tarda arrencaran les jornades populars, que comptaran amb la participació de vint establiments, un més que l’any passat. Al llarg del cap de setmana oferiran tastets de diferents plats. A més, hi haurà tallers infantils, demostracions de cuina, classes magistrals i música en directe d’artistes andorrans. Durant la cita, a més, s’atorgarà el premi Andorra Taste Award a Carme Ruscalleda.

LES ACTIVITATS POPULARS, A LA PART ALTA

La cònsol major, Rosa Gili, va destacar la metamorfosi que està experimentant la part alta de la parròquia, amb diferents accions com el projecte Caldes, l’adquisició de patrimoni per part del comú, la nova plaça de sobre el nou aparcament de davant l’església o el fet que se sumi un nou tram d’avinguda Carlemany per a vianants. Per tant, va obrir la porta que aquesta zona pugui ser l’escenari d’una part de l’Andorra Taste, concretament de les jornades populars, ja que les activitats a porta tancada “s’hauran de continuar fent al Prat del Roure”.
tracking