Sant Julià

Un conjunt escultòric en ferro forjat dedicat als infants guarneix el casc antic d'Auvinyà

L'obra és de l'artista Jacobo Franco

La inauguració del conjunt escultòric que va tenir lloc aquest dimarts a Auvinyà.

La inauguració del conjunt escultòric que va tenir lloc aquest dimarts a Auvinyà.comú Sant Julià

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'any 2017 es va fer la descoberta d'una pedra commemorativa als andorrans emigrants, i aquesta setmana el nucli antic d'Auvinyà ha vist com s'inaugurava un conjunt escultòric dedicat als infants. L'obra, que consta de sis peces a tamany natural, és de l'artista Jacobo Franco Asensio, autor també d'altres creacions al recinte del quart.

El cònsol major lauredià, Cerni Cairat i el cap de Govern, Xavier Espot van ser els encarregats aquest dimarts a la tarda de descobrir la placa en presència del propietari del complex, Ricard Fiter, que va explicar que "és un projecte d'il·lusió dedicat als infants que són l'esperança del futur i el signe de confiança en l'Andorra del demà".

El nucli antic d'Auvinyà està integrat per un conjunt d'habitatges unifamiliars i plens d'ornamentacions de ferro forjat, sent un dels llocs de la parròquia i del país on aquest tipus d'artesania està més present. Per aquesta i d'altres raons, com l'església de Sant Romà i la de Sant Iu, el quart és un dels llocs d'interès turístic principals de Sant Julià de Lòria i visitat per molts turistes i viatgers.

En aquest sentit, l'artista que ha elaborat l'obra en la qual ha invertit un any de treball, va assenyalar que "he volgut fer una obra alegre i molt connectada amb la natura per mostrar l'essència de cadascú de nosaltres perquè tots hem passat per aquesta etapa de la vida".

Al final de l'acte, l'escriptora laurediana Josefina Obiols va recitar uns poemes dedicats als infants mentre que Mariona Aurenche i l'acordionista Josep Comella van oferir algunes interpretacions musicals.

tracking