CANILLO

José Ángel Escaño i la Venus s’imposen en el concurs de gossos d’atura

A l'esdeveniment celebrat al Planells de Mereig hi  han participat un total de 15 pastors de França i Espanya

Els tres primers classificats del concurs

Els tres primers classificats del concursXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Canillo ha tornat a acollir el concurs de gossos d’atura als Planells del Mereig, que ha viscut una jornada marcada per la bona afluència de públic i les altes temperatures, segons ha apuntat el comú. Un total de 15 participants amb els seus gossos provinents de diferents llocs d'Espanya i França han pres part en aquesta 34a edició, que s’ha celebrat de manera tradicional als Planells de Mereig. El pastor de Saragossa (La Muela), José Ángel Escaño i la seva gossa Venus (224 punts), han estat els vencedors. El jurat ha lliurat el segon premi a Jean Paul Irikin amb el seu gos Orai (224 punts), provinents del País Basc francès. (Itxassou). La puntuació ha estat la mateixa per a l’espanyol i el francès, però el primer ha completat la fita amb menor temps (6 minuts i 6’89”, respectivament). Els tercers en la classificació han estat el mallorquí de Felanitx, Miquel Adrover amb el seu gos Bosquet (220,5 punts).

L’acte també ha comptat amb la presència dels cònsols de Canillo, Jordi Alcobé i Marc Casal; el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal; el conseller general, Jordi Jordana; i el cònsol menor d’Ordino, Eduard Betriu, entre d’altres autoritats. Després de l’entrega de premis ha tingut lloc un dinar popular.

El Concurs de gossos d’atura és un esdeveniment consolidat a Canillo que en l’edició d’enguany ha tornat a formar part del calendari del Campionat de concursos de gossos d’atura dels països catalans. L’esdeveniment ha acollit participants d’Osseja i Itxassou (França); Prades (Tarragona), Llavorsí (Lleida); Castellar de N’Hug i Ribes de Freser (Girona); Teià i Santpedor (Barcelona); La Muela (Saragossa); Felanitx (Mallorca), i Ares del Maestrat (Castelló), entre d’altres.

tracking