ESCALDES

Escaldes-Engordany apuja un 10% el sou als càrrecs polítics i al personal

El grup demòcrata hi ha votat en contra perquè considera que només s'hauria d'haver aplicat als sous més baixos de l'administració

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, durant la presentació de la festa major de la parròquia 2024.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, durant la presentació de la festa major de la parròquia 2024.E.M.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat avui a la tarda apujar el 10% el sou del personal de la corporació. Preguntada per la minoria, la cònsol major, Rosa Gili, ha aclarit que l'increment s'aplica sobre tots els salaris del comú, incloent-hi els dels cònsols i els dels consellers i els dels interins. 

Els Demòcrates demanen a Gili que "recapaciti"

El grup demòcrata hi ha votat en contra perquè considera que només s'hauria d'haver aplicat als sous més baixos de l'administració i que se n'hauria d'haver exclòs els càrrecs polítics. En un comunicat posterior han destacat que aquest augment suma més de 800.000 euros anuals a la despesa del Comú. 

El projecte Caldes costarà finalment 5 milions

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat, amb els vots en contra de l'oposició, una modificació de la despesa del projecte Caldes. D'una banda, s'ha incrementat el pressupost en 400.000 euros per fer front a imprevistos en les obres arran d'una mala planificació de l'empresa. D'altra banda, i aprofitant les obres que s'estan fent a la zona, s'ha aprovat una adjudicació pels treballs complementaris de reforma i embelliment de l'espai urbà dels voltants del Pont de la Tosca. En concret, s'aprofitarà per millorar el pas d'uns tubs d'aigua termal i el seu embelliment al costat del pont i per arreglar les sales d'aigua calenta. Els treballs tindran un cost aproximat de 230.000 euros.

Des de l'oposició s'ha lamentat aquest sobrecost, ja que han recordat que un "60%" de l'increment del cost total del projecte, que passa de 4,5 a 5 milions d'euros, és arran "d'indefinicions, mancances i imprevistos de l'obra" i consideren que les empreses adjudicatàries haurien d'haver previst certs aspectes.

tracking