CANILLO

José Ángel Escaño, guanyador del concurs de gossos d’atura amb la Venus

El segon premi va ser per al pastor Jean Paul Irikin, del País Basc francès

Els tres primers classificats, ahir als planells de Mereig.

Els tres primers classificats, ahir als planells de Mereig.Comú de Canillo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Canillo va tornar a acollir ahir el tradicional concurs de gossos d’atura als planells del Mereig, que va viure una jornada marcada per la bona afluència de públic, el bon ambient i les altes temperatures. Un total de 15 participants amb els seus gossos provinents de diferents llocs d’Espanya i França van prendre part en aquesta 34a edició del concurs.

El pastor de Saragossa (del municipi de La Muela, concretament) José Ángel Escaño i la seva gossa Venus van ser els vencedors de la jornada. Van obtenir 224 punts. El jurat va lliurar el segon premi a Jean Paul Irikin amb el seu gos Orai, provinents del País Basc francès (de la comuna d’Itsasu). La puntuació va ser la mateixa per a l’espanyol i el francès, però el primer ha completat la fita amb menys temps (6 minuts i 6’89”, respectivament). És per això que el jurat va donar el primer premi a Escaño. Els tercers a la classificació han estat el mallorquí de Felanitx Miquel Adrover amb el seu gos Bosquet (220,5 punts).

L’acte també va comptar amb la presència dels cònsols de Canillo, Jordi Alcobé i Marc Casal; el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal; el conseller general, Jordi Jordana, i el cònsol menor d’Ordino, Eduard Betriu, entre d’altres autoritats del comú de la parròquia i de la política nacional. Després de l’entrega de premis, va celebrar-se un dinar popular.

El concurs de gossos d’atura és un esdeveniment consolidat a Canillo, que en l’edició d’enguany ha tornat a formar part del calendari del campionat de concursos de gossos d’atura dels Països Catalans. El certamen vol contribuir a revalorar l’ofici de pastor, que encara avui perviu a Andorra.

L’esdeveniment va acollir participants d’Oceja i Itsasu (França), Prades (Tarragona), Llavorsí (Lleida), Castellar de n’Hug i Ribes de Freser (Girona), Teià i Santpedor (Barcelona), La Muela (Saragossa), Felanitx (Mallorca) i Ares del Maestrat (Castelló), entre altres poblacions dels territoris veïns.

El concurs de gossos d’atura del 2023 també va acollir 15 participants. En la passada edició, la 33a, el primer premi va ser per al pastor Moisès Tarrés i el seu gos Mel. El jurat va concedir el segon premi a Hilari Novillo amb Beyon, i la tercera posició va ser per a Juli Bayot amb la gossa Tuca.

tracking