ORDINO

El nou POUP permetrà recuperar edificabilitat als propietaris

Una novetat és la conversió de parcel·les no urbanitzables en tres zones de protecció

Intervenció de la cònsol major, Mar Coma.

Intervenció de la cònsol major, Mar Coma.ANA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Ordino, Mar Coma, va celebrar la bona acollida de la jornada informativa que es va dur a terme ahir en diversos punts de la parròquia, cosa que va permetre als tècnics del comú exposar als ciutadans les novetats del nou POUP. Aquestes novetats es concreten en el retorn de terrenys als propietaris, convertint aquelles parcel·les que s’havien decretat com a no urbanitzables en tres zones de protecció diferents: la zona de protecció 1 (que permet construir en una parcel·la de 3.000 metres quadrats i de 2.000 si es concentren els volums d’una unitat d’actuació), la zona de protecció 2 (que permet construir una parcel·la edificable de 1.500 metres quadrats al propietari) i la zona de protecció 3 (referent a les zones de muntanya, on es permetrà, com a màxim, l’edificació d’una parcel·la de 6.000 metres). “Recuperar l’edificabilitat, poder tornar a edificar, ha estat positiu per a molts propietaris. El fet de poder recuperar tot això, que s’havia perdut amb l’anterior pla d’urbanisme, ha estat ben rebut. La gent ens ho ha agraït”, va assegurar Coma.

“Poder tornar a edificar, recuperar l’edificabilitat, ha estat positiu per a molts propietaris”

“Si veiem que hi ha una necessitat més gran d’urbanització en podrem tornar a parlar”Mar Coma, Cònsol major d’Ordino

La cònsol major va explicar que la jornada informativa –prolongada durant tot el dia– es va dur a diferents poblacions, com ara Llorts, les Salines i el Serrat, la Cortinada i Arans, Ansalonga, Sornàs, Riberamunt o Ordino. Coma va apuntar que la reunió més tranquil·la va ser la celebrada a Riberamunt, a diferència d’Ordino, on alguns ciutadans van mostrar desacord amb la proposta del comú. “Finalment, es van queixar aquells que no estan contents. Això sol passar”, va assenyalar la dirigent de la corporació, que també va recordar que es va criticar el comú quan van decidir modificar el POUP. “Se’ns va criticar per no ser valents i aturar la construcció”, va afegir Coma, que considera que ara s’ha arribat a “un equilibri”. “No oblidem que els plans d’urbanisme es modifiquen cada sis anys. Si realment veiem que hi ha una necessitat més gran d’urbanització d’aquí a sis anys en podrem tornar a parlar”, va afegir.

Amb aquesta modificació del POUP, Coma considera que s’ha donat resposta a un alt percentatge de les 220 al·legacions que la corporació va rebre durant l’exposició pública: “El 60% de les al·legacions estaven relacionades amb el fet de recuperar els terrenys no urbanitzables.”

tracking