REFORMES

Vint propietaris interessats en la subvenció del programa Reviu

El comú ha aprovat les bases de la iniciativa, que promou la rehabilitació dels pisos per a lloguer assequible i arrenca amb un pressupost de 150.000 euros

Olalla Losada i Sergi González durant la sessió del consell.

Olalla Losada i Sergi González durant la sessió del consell.ANA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de ciutadans ja s’han interessat per les condicions del programa Reviu impulsat pel comú. Amb aquest programa es pretén ampliar el parc d’habitatge social de la parròquia, incentivant la reforma de pisos en mal estat amb una subvenció del 20% de les obres. La corporació va aprovar ahir les bases de la iniciativa durant la sessió del consell. Marc Torrent, conseller d’Habitatge, va indicar que han anat rebent “propostes i consultes” amb “diferents nivells d’interès”. Pel que fa a un “interès més formal”, compten amb una vintena de propietaris de pisos pendents de ser contactats. Amb l’aprovació de les bases, s’obre el període per presentar oficialment les propostes (del 7 d’agost al 7 de novembre). “Ara veurem quina és tipologia d’habitatges i quina relació establim amb els propietaris.” La partida assignada al Reviu és de 150.000 euros.

“Ara veurem quina és tipologia d’habitatges i quina relació establim amb els propietaris”
Marc Torrent, Conseller d’Habitatge

Per a David Astrié, conseller de la minoria demòcrata, el pressupost és insuficient: “Pensem que és una partida tímida. Si realment s’aposta per posar un parc d’habitatge comunal a disposició de la gent, s’hauria hagut de destinar una partida econòmica més important. Què podem fer amb 150.000 euros? Tres, quatre reformes? Nosaltres hi hauríem destinat molt més, entorn d’un milió.” Per la seva part, Torrent va recalcar que invertir “un milió d’euros en tres mesos potser és massa” i va recordar que “el pressupost és un document viu. En cas que es necessiti més partida, es pot estudiar ampliar-la”.

“Pensem que [la del Reviu] és una partida tímida. Què podem fer amb 150.000 euros?”
David Astrié, Minoria demòcrata
 

Un altre punt important de la sessió del consell va ser l’aprovació d’un augment de deu minuts del temps màxim d’estacionament en zona comercial, que passarà a ser vint a trenta minuts. Amb aquest increment del temps, el comú procura “afavorir els comerciants”, ja que els visitants tindran una mica més de marge per comprar. Vint minuts “era un temps insuficient”.

FONTS ATURADES

El comú continua analitzant els informes pericials per determinar les causes i les responsabilitats que van provocar la inundació a les fonts de la Rotonda el maig passat. En aquest sentit, des de l’administració es vol deixar clar que encara no s’han establert els motius concrets que van originar l’aturada. La prioritat és resoldre la problemàtica.

EL "DESGAVELL" DEL BRITISH COLLEGE

El comú vol resoldre urgentment el “desgavell” del terreny del British College. El cònsol major, Sergi González, va alertar de la necessitat de regularitzar un terreny –el de Cal Comellaire– no consolidat. Així, la corporació va acordar accelerar el procés d’urbanització per adequar l’espai a la norma. Cal recordar que el 2018 l’escola va guanyar el concurs de concessió, i fins al 2021 es van augmentar els espais provisionals. El cònsol va criticar l’alta acceptació d’addendes de la corporació anterior.
tracking