ANDORRA LA VELLA

Una plaça del Poble viva, polivalent i popular

El calendari del comú preveu tenir l’espai remodelat per a la festa major de l’any vinent

Un ciclista circulant per la plaça del Poble.

Un ciclista circulant per la plaça del Poble.Fernando Galindo

Publicat per
Gerard E. Mur
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella va presentar ahir el projecte de remodelació de la nova plaça del Poble. L’objectiu de la corporació és oferir als ciutadans una plaça viva i polivalent que no sigui només de pas. El projecte es desplega en cinc eixos: la plaça inclourà un espai per promoure el comerç local, implementarà tecnologies per ajustar-se a un model sostenible, es fomentaran les activitats culturals i festives, funcionarà com a refugi climàtic (amb més espais verds) i acollirà activitats esportives. El pressupost assignat al projecte és de 500.000 euros per a aquest any; la partida assignada plurianual, però, és d’un milió i mig. El comú ha descartat idear una plaça amb dos nivells, que era la proposta de la corporació anterior.

Sergi González, cònsol major, va indicar que es vol tenir “una plaça del Poble viva”, tornar a l’espai de “tota la vida”, el d’una plaça “de records i d’il·lusió, de coses que passaven aquí, no tan sols un espai de pas”. El projecte, que està explicat a les parets exteriors del Centre de Congressos a través d’uns plafons, ha estat treballat amb el despatx d’arquitectura que va guanyar el concurs d’idees: “El despatx ha entès molt bé el nostre plantejament.” “És un projecte pensat per a la ciutadania, que la gent pugui utilitzar la plaça els 365 dies de l’any”, va indicar el cònsol. Els ciutadans poden participar en la confecció del pla de remodelació a través dels codis QR que trobaran als plafons del Centre de Congressos: es poden presentar propostes fins a final d’agost.

González també va remarcar les línies estratègiques –presentades com a ànimes– de la nova plaça: ànima atractiva (fires comercials, gastronomia...), ànima activa (activitats esportives), ànima sostenible (funcionament verd de l’espai), ànima festiva (concerts, esdeveniments culturals...) i ànima calmada (pacificació de l’espai, més ombra...). El calendari del comú preveu tenir la plaça remodelada per a la festa major de l’any vinent. Les obres s’iniciaran a principi del gener del 2025, després de Reis.

Pel que fa a les fonts de la Rotonda, González va admetre ahir que no hi ha una previsió clara de reobertura, però “el comú té tota la predisposició perquè sigui com més aviat millor”. Aquesta “bona voluntat” també la feia extensible a l’empresa constructora. El motiu de la incidència va ser una fallida de les bombes i ara l’empresa i el pèrit del comú miren de determinar la causa d’aquesta avaria. “No posarem cap euro en aquest projecte perquè està en garantia”, va matisar el cònsol d’Andorra la Vella.

tracking