ANDORRA LA VELLA

La capital estrena l’oficina d’informació turística situada al centre històric

El punt d’atenció als turistes està ubicat al carrer de la Vall, prop de l’església

El local del carrer de la Vall número 3.

El local del carrer de la Vall número 3.ANA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella ja disposa d’un nou punt d’informació turística. Es tracta de l’oficina situada al carrer de la Vall, número 3, un punt en el qual feia mesos que es treballava –de fet, cal recordar que el projecte va impulsar-se en l’anterior mandat comunal, durant el consolat de David Astrié– i que finalment ha pogut obrir portes. Durant el mes d’agost, aquest espai només es dedicarà a oferir informació turística, i és previst que a partir del mes d’octubre també s’hi puguin trobar diferents articles de marxandatge de la parròquia. En aquest punt, però, no es preveu que s’hi venguin entrades.

Com s’ha esmentat, aquest projecte ha estat una aspiració del comú des de fa temps, ja que es considera un indret estratègic en el qual fer promoció de la parròquia, perquè està situat en ple cor del centre històric de la capital, prop de monuments i edificis emblemàtics com l’església de Sant Esteve i Casa de la Vall, entre d’altres.

Fins ara el comú compartia l’oficina de turisme de la plaça de la Rotonda amb Andorra Turisme. A més, durant l’estiu fa uns anys que la corporació instal·la un punt d’atenció a l’entrada del Centre de Congressos, a tocar de la plaça del Poble, on l’acollida als turistes es complementa i reforça gràcies a l’ajuda dels informadors de carrer.

Cal recordar que el concurs per habilitar aquest espai es va convocar en l’anterior mandat i ha anat patint diferents endarreriments, pel fet que en un primer moment es va declarar desert. A més, posteriorment l’opció de recórrer a una demanda de pressupostos va ser un procediment que es va descartar perquè els imports que demanaven les empreses eren massa elevats. La intenció de l’anterior majoria comunal era, de fet, obrir l’oficina fa un any.

Posteriorment, es va convocar un nou concurs, que sí que va reeixir. Ara fa tot just un mes el comú va adjudicar els treballs d’instal·lació del mobiliari, un darrer pas perquè l’oficina hagi pogut obrir portes en un moment, també, de màxima afluència de visitants, ja que és plena temporada alta d’estiu.

El local, situat als baixos de l’edifici conegut com Casa Ferré, té una superfície d’uns 53 metres quadrats. En l’espai s’ha construït una rampa que salva el desnivell existent entre el carrer i la porta del local per facilitar l’entrada a persones amb mobilitat reduïda i un nou bany adaptat.

tracking