ANDORRA LA VELLA

El comú estudiarà si cal reforçar la vigilància als equipaments

La protecció dels espais públics s’anirà actualitzant progressivament en funció de les necessitats i la disponibilitat pressupostària

L’aparcament de Prat de la Creu.

L’aparcament de Prat de la Creu.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella avaluarà tots els equipaments públics per decidir on cal instal·lar més càmeres de videovigilància. Segons explica el conseller de Circulació i Aparcaments, Xavier Surana, d’aquesta tasca s’encarrega el grup de treball interdepartamental en l’àmbit de la seguretat, creat al començament del mandat. En funció de les zones que la corporació consideri que cal “protegir” i “de la disponibilitat pressupostària” s’aniran “actualitzant” els punts de la parròquia en què cal reforçar la vigilància.

Cal recordar que el comú ja va prendre la decisió d’incrementar la videovigilància a l’aparcament de Prat de la Creu arran d’uns fets vandàlics perpetrats per un grup de joves. Tal com va documentar el Diari fa uns mesos, els brètols van fer pintades i destrossar vehicles. El conseller emfasitza, però, que “no serveix de res posar moltes càmeres si després no hi ha un visionat en directe”. D’aquesta manera, reconeix que tenir més aparells pot ser “dissuasori però no prou efectiu”.

“No serveix de res posar moltes càmeres si després no hi ha un visionat en directe”Xavier Surana, Conseller de Circulació i Aparcaments

En aquest cas en concret, explica que l’aparcament de Prat de la Creu ja tenia unes càmeres en les plantes subterrànies i el que s’ha decidit és posar més aparells en cada replà, de la planta zero a la set. En total, se n’han instal·lat 17, que han tingut un cost d’uns 16.500 euros per a les arques comunals. Sumades a les onze que ja hi havia, ara n’hi ha 28.

Des de la sala de control es pot fer el visionat en directe, però a més aquest control es reforça amb el que es fa a la sala del servei de circulació, on hi ha personal les 24 hores del dia. Precisament, s’està “desviant” el senyal de totes les càmeres que el comú té instal·lades a Andorra la Vella a aquesta sala de control central.

PRIMERA FASE

Surana subratlla, a més, que aquesta instal·lació de càmeres a l’aparcament de Prat de la Creu és “una primera fase” que posteriorment es podria ampliar amb més aparells o controls d’accés i que en cap cas afectarà els ciutadans que fan servir els ascensors per anar del carrer Prat de la Creu a la plaça del Poble. És a dir, que aquest control només afectaria aquelles persones que hi tinguin el vehicle estacionat. De moment, però, aquest darrer pas es deixa en suspens per “responsabilitat política”, ja que tal com assenyala el conseller “això té un cost” i considera que, per tant, no es pot dir “d’un dia a l’altre anem a bunqueritzar totalment l’aparcament”.

I en aquest sentit, el conseller recorda que el personal que hi treballa també fa rondes de vigilància durant el dia i a les nits els agents de circulació també fan vigilància i que va ser precisament en una d’aquestes que es van poder controlar els autors dels actes vandàlics. Surana també subratlla que no s’han tornat a registrar incidents en aquest sentit i que les rondes continuaran encara que hi hagi més càmeres instal·lades.

tracking