Andorra la Vella

El Bici Lab registra un increment del 22% en visitants durant el primer semestre de l'any

El nombre total d'assistents han arribat als 6.617

Inauguració del museu BiciLab

Inauguració del museu BiciLabArxiu

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Bici Lab Andorra (BLA) ha experimentat un creixement de visitants del 22% durant el primer semestre de l'any en comparació al mateix període de l'any passat, segons han informat fonts comunals aquesta setmana. De fet, les xifres facilitades per la corporació -on es pot apreciar que el nombre total de visitants ja ha arribat als 6.617- demostren que, excepte al gener i a l'abril, les xifres han superat les registrades en els mateixos mesos de l'any anterior i, en alguns casos, fins i tot s'han gairebé duplicat, com al març (de 426 a 811 visitants) i al juliol (de 838 a 1.577 visitants). En aquest sentit, com ja va passar l'any anterior, les millors xifres s'han concentrat durant els mesos d'estiu, començant pel juny amb 1.466 visitants.

Pel que fa al tipus de visitant, destaca l'individual, que representa un 71% del total, segons les dades de l'equipament. Els grups, en la seva immensa majoria, corresponen a grups d'educació formal i no formal, com escoles o casals. Per altra banda, el document també ressalta la bona afluència de públic local, que ha representat un 32% del total en aquests primers sis mesos de l'any. En aquest aspecte, els grups educatius que visiten el museu són majoritàriament del país, igual que els participants en les activitats com concerts, tallers o espectacles. De fet, segons el comú, hi ha un nombre considerable de visitants habituals de proximitat, que s'apropen a descobrir les diverses exposicions temporals que s'hi programen.

Quant al visitant estranger, els més nombrosos són els de proximitat, com els espanyols, que representen un 18% del total, seguits molt de prop pels catalans (17%) i els francesos (10%). El 23% restant és una barreja de diverses nacionalitats, segons informa la corporació de la capital.

A escala qualitativa, basant-se en les enquestes de satisfacció recollides al museu i en les valoracions rebudes a diferents plataformes digitals, el Bici Lab Andorra gaudeix d'una molt bona valoració. De fet, els visitants destaquen especialment la col·lecció, els acabats, l'experiència de la visita i el tracte rebut.

Cal destacar que el museu fa 22 mesos que està obert, durant els quals ha rebut gairebé 20.000 visitants, i això suposa una freqüència mensual de gairebé 890 persones, o uns 35 visitants diaris. Per aquest motiu, des del comú s'assegura que hi ha una clara tendència de creixement des de l'obertura, cosa que demostra que el projecte s'està consolidant i posicionant, malgrat ser un museu de nínxol sobre una temàtica molt específica. De fet, el comú considera que, per la idiosincràsia del país i la seva aposta per la bicicleta, la temàtica del museu s'alinea amb una part significativa del turisme de natura i esportiu del país.

Amb tot, el comú reafirma la seva aposta perquè el Bici Lab esdevingui un punt d'atracció, tant per al públic local com per als visitants, especialment per als amants de la bicicleta.

tracking