SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú reordena l’organigrama de la corporació per fer-lo més eficient

Els canvis tenen en compte les necessitats actuals de la institució amb l’objectiu d’optimitzar-ne els recursos

El conseller de la minoria al comú Josep Majoral, ahir al consell.

El conseller de la minoria al comú Josep Majoral, ahir al consell.ANA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú de Sant Julià de Lòria va aprovar ahir revisar i actualitzar l’organigrama de la corporació per fer-lo més eficient. Els canvis es fonamenten en un estudi encarregat el 2021 i tenen en compte les necessitats actuals de la institució amb l’objectiu d’optimitzar-ne els recursos. La majoria actual ha treballat en la proposta de revisió amb els responsables de les àrees del comú.

Un dels canvis més importants és la creació d’un gabinet jurídic. L’advocat del comú, a partir d’ara, podrà representar la corporació quan calgui. A més, els serveis jurídics no s’hauran d’externalitzar, fet que comportarà un estalvi de 40.000 €. “Tot el que puguem fer des de la casa i amb un sentit de l’eficàcia dels recursos ho assumirem”, va afirmar el cònsol major, Cerni Cairat.

“Tot el que puguem fer des de la casa i amb un sentit de l’eficàcia dels recursos ho assumirem”Cerni Cairat, Cònsol major

Una altra de les modificacions és la transformació de la plaça d’administratiu d’Obres públiques, Urbanisme i Cadastre en cap de servei. A més, s’ampliaran els recursos humans del departament, format per tres professionals, amb el suport d’una interina.

També es dividirà el departament de Comunicació i Protocol en dos: Protocol i Comunicació, d’una banda, i Redacció documental i Arxiu, de l’altra. Una altra proposta és crear una plaça de coordinació entre els departaments de comerç i reactivació econòmica per desenvolupar projectes que donin visibilitat al teixit comercial de la parròquia.

“Som del parer d’externalitzar aquests serveis amb advocats de primer ordre del país”Josep Majoral, Conseller de la minoria

Finalment, s’ha instituït la plaça de cap de servei de Medi ambient i Sostenibilitat. Aquesta figura també podrà esdevenir el responsable directe del servei de deixalleria en cas que no s’externalitzi i l’encarregat de la gestió del servei forestal.

Per la seva banda, el conseller de la minoria Josep Majoral va mostrar-se preocupat pel possible impacte de la reestructuració en les despeses de personal a mitjà i llarg termini. A més, va defensar recórrer a l’ajuda d’empreses externes sempre que sigui possible: “Som del parer d’externalitzar aquests serveis amb advocats de primer ordre del país”, va afirmar amb referència a la creació del gabinet jurídic.

D’altra banda, els consellers van aprovar per unanimitat facultar el comú per iniciar el procés de presentació de la proposició de llei de modificació de la Llei del cens, una proposta acordada en reunió de cònsols i que té com a objectiu “facilitar la vida a l’administrat i l’administració”, segons va resumir Cairat. Un dels punts més importants de la llei és que agilitza la gestió de les altes i baixes censals o en els canvis de residència dels ciutadans.

LA CARRETERA DE LA RABASSA SERÀ MÉS SEGURA

En la sessió de consell de comú va aprovar-se per unanimitat l’adjudicació del concurs de millores viàries de la carretera de la Rabassa per un import de gairebé 400.000 euros a l’empresa Progec. Les obres consistiran a millorar la seguretat de la via. Concretament, s’eixamplarà un tram de vora 70 metres. Alhora, es preveuen altres actuacions a la xarxa d’aigua potable que permetran interconnectar tots els dipòsits de la parròquia.

A la mateixa zona, el comú espera que el Govern faci una inversió per la millora de la protecció del canal de la Comabella, pel qual la carretera secundària travessa. “Esperem que es millori i faciliti la seguretat i el trànsit en aquesta via secundària tan transitada”, va afirmar Cairat. El cònsol major va explicar que hi ha hagut converses amb l’executiu i que hi ha un compromís per a la millora d’aquesta via.

Durant la sessió va aprovar-se per unanimitat l’acta de delimitació del terreny anomenat Camp de la Mollera, situat al quart de Fontaneda. El comú i la propietat tenen la voluntat de permutar aquest terreny amb un altre de comunal per poder-hi ubicar una estació de sanejament d’aigües

tracking