ENCAMP

Mobilització veïnal per demanar canvis a la reforma de Joan Martí

En marxa una recollida de signatures per reclamar que el nou tram d’obra incorpori la continuació de la galeria de serveis

L’avinguda Joan Martí d’Encamp.

L’avinguda Joan Martí d’Encamp.ANA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La instal·lació d’una galeria de serveis en el primer tram de reforma de les avingudes principals d’Encamp, Joan Martí i François Miterrand, va ser una de les particularitats dels treballs. Ara que s’enceta el procés per continuar el canvi de fesomia del tram de Joan Martí entre la rotonda de Prat de Genil i Prada de Moles la informació que han rebut veïns de la zona sobre el projecte ha estat l’espurna per engegar una mobilització que pretén aconseguir canvis. Concretament, el desacord és que la citada galeria de serveis no tingui continuïtat. I la intenció, que una recollida de signatures entre els veïns de la zona faci reconsiderar aquesta qüestió a la majoria comunal i que la incorpori al projecte atès que tot just s’ha licitat la redacció i les empreses interessades tenen fins al 3 d’octubre per presentar ofertes.

El que s’argumenta en l’escrit que s’adreça a la corporació és que una galeria de serveis permet un accés més fàcil a les instal·lacions i, per tant, millorar-ne el manteniment, ja que no és necessari obrir la calçada per fer intervencions. Aquest és el punt de discrepància perquè els promotors de la mobilització deixen clar que aplaudeixen que la reforma tingui continuïtat.

El concurs per cercar l’empresa que redacti el projecte tot just s’acaba de convocar. Tot i que serà l’adjudicatària la que acabarà de definir el contingut de la intervenció, el plec de bases de la licitació remarca les prioritats comunals. Els treballs hauran de tenir una imatge de continuïtat respecte al tram ja remodelat i, embelliment a banda, la reforma ha de tenir en compte el criteri de pacificació del trànsit i un menor nombre de places d’aparcament, que no afectaria les zones de càrrega i descàrrega necessàries per als negocis comercials o hotelers. Per tal de reduir la velocitat dels vehicles en aquest tram d’entrada i sortida del poble, s’aposta per passos de vianants elevats.

El plec de condicions de la licitació apunta els treballs bàsics a tenir en compte i que abracen l’ampliació de les voravies, la substitució del paviment, de l’enllumenat públic, del mobiliari urbà i la instal·lació de vegetació. Quant als serveis, sí que està prevista al plec la substitució de les xarxes d’abastament d’aigua potable, de les xarxes de recollida i d’evacuació d’aigües pluvials i residuals i de les xarxes de subministrament elèctric i de telecomunicacions. I com que la intervenció arriba fins a Prada de Moles, els adjudicataris del projecte hauran d’integrar la millora i embelliment de l’accés als espais esportius. El plec de condicions estableix que el comú podrà executar només una part del projecte dissenyat.

La majoria comunal no ha quantificat la inversió. El cònsol menor, Xavier Fernàndez, va manifestar en unes declaracions recents que el cost dels treballs l’haurà de determinar el projecte arquitectònic que resulti guanyador de la licitació en curs tot i que va avançar una xifra aproximada de tres milions d’euros. La previsió és que l’obra arrenqui durant el primer semestre de l’any 2025 i que s’enllesteixi abans de les pròximes eleccions. És un dels projectes destacats del mandat.

tracking