REPORTATGE

Ordino reivindica l’art visual

La cinquena edició d’Ordino Jardins d’Art dona espai a aquest menystingut vessant artístic, a més d’altres de vint artistes diferents, amb les novetats d’un premi del ministeri i la venda d’obres.

Un dels espais de l’Ordino Jardins d’Art amb escultures al fons.

Un dels espais de l’Ordino Jardins d’Art amb escultures al fons.AGÈNCIES

Publicat per
Ordino

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Hem tingut una àmplia col·laboració i dotant aquest premi especial fem visible el compromís de les institucions públiques amb la promoció de l’art”, va indicar la ministra de Cultura, Mònica Bonell, per a qui “l’art ajuda a comprendre el món amb emoció”. A més, la titular de la cartera va incidir que el Jardins d’Art “és un aparador de les arts visuals que connecta els visitants amb els racons de la parròquia”. Racons tan emblemàtics del poble com per exemple els jardins de la Casa d’Areny-Plandolit, els jardins de la Casa Rossell o el carrer Major. A més de les arts visuals, també tenen el seu lloc les pintures, fotografies, escultures, dibuixos en grafiti i altres treballs es poden veure durant aquest cap de setmana a la localitat, acompanyats per natura, flors, recs d’aigua i patrimoni material. Un dels objectius de la mostra és treure l’art al carrer, per això Armengol va manifestar que es vol crear la necessitat en aquelles persones que “no senten l’art i estic segura que els farà vibrar”.

“Amb el premi fem visible el compromís polític amb l’art, que ens fa entendre el món amb emoció”
Mônica Bonell, Ministra de Cultura

“Les institucions tenim l’obligació de fer arribar l’art i la mirada oberta dels artistes”
Maria del Mar Coma, Cònsol major d’Ordino

“És un cap de setmana de celebració i de compartir la passió per l’art a la parròquia”
Mónica Armengol, Consellera de Cultura d’Ordino
 

A més de la ministra Bonell i la consellera Armengol, també va tenir torn de paraula la cònsol major de la parròquia, Maria del Mar Coma. La cònsol va explicar que “les institucions tenim l’obligació de fer arribar l’art i la mirada oberta dels artistes” i també va recalcar que la “parròquia ha estat inspiradora per a molts artistes”. I va posar l’exemple de Jacint Verdaguer, entre d’altres, que es va inspirar en la seva natura i el seu patrimoni, elements “que seran protagonistes” en l’Ordino Jardins d’Art. A més dels espais, l’activitat també compta amb una petita exposició a la sala el Raser amb alguns dels quadres guanyadors de les darreres edicions. Ordino torna a ser, dos anys després, una cita imprescindible per als amants de l’art.

tracking