Escaldes-Engordany

El Museu Thyssen inaugura la segona edició de la Vitrina Artística

L'artista fa una crítica social

Dues visitants del museu contemplant les obres de l'exposició.

Dues visitants del museu contemplant les obres de l'exposició.R.S.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Museu Thyssen ha inaugurat aquest dimarts la segona edició de la Vitrina Artística, un projecte que té per objectiu promoure els artistes del país. Fins al novembre Naiara Galdós mostrarà l'obra 'Kokoro. El meu cos no és la meva ànima', una col·lecció de vuit peces d'un total de vint-i-cinc, entre les quals dues escultures, on busca que la "gent reflexioni" perquè la creadora fa una crítica social a les relacions humans i sobre el desequilibri que hi ha entre cos, ànima i ment, ha relatat Galdós.

"El que vol plasmar és l'estat actual de la societat i el desequilibri que hi ha entre cos i ànima", ha explicat l'artista de la mostra, Naiara Galdós. Kokoro és un concepte japonès que integra la ment, l'esperit i el cos, un aspecte contrari a la societat occidental, ja que les cultures orientals són "molt més abarcadors i integradors", ha definit la creadora artística. Galdós considera que s'ha perdut "el cor de les coses i les arrels més ancestrals i més pures, ja que tot sembla ser ara una mena de mercaderia on les coses poden ser d'usar i tirar sense cap problema".

La proposta va sorgir després que la virtuosa analitzés les seves emocions. "Vaig arribar a la conclusió que anava molt ràpida en tot i sovint em costava parar-me i d'alguna manera vaig decidir enfrontar-me els meus dimonis", ha afirmat Galdós. Per fer-ho es va enguixar el seu cos, un fet que li va permetre "estar aturada i en aquest procés de pausa vaig poder reflexionar sobre com estava funcionant tot el meu entorn i també com estava funcionant jo amb mi mateixa", ha detallat l'artista. L'estructura de guix, per cert, es va poder observar en l'esdeveniment cultural Ordino Jardins d'Art, que va tenir lloc el darrer cap de setmana.

La mostra també fa una crítica a les relacions humanes de l'actualitat. "Penso que cada cop més estem vinculats a persones, però en realitat cada cop més estem més desvinculats, és tot molt efímer", ha declarat sobre les connexions humanes. L'autora vol que els visitants de l'exhibició els hi generi un "impacte i els hi desperti un interès per qüestionar-se algun tema", ha exposat l'artífex de l'expo del museu, que també ha dit que no fa falta que qüestionin els temes que ella planteja.

Finalment, Galdós ha agraït l'oportunitat que li han donat els responsables del Museu per poder mostrar els seus treballs en un espai com el Thyssen.

tracking