ANDORRA LA VELLA

Nova torre de 14 plantes molt a prop de la rotonda de la Comella

L’edifici d’habitatges s’aixecarà en una parcel·la a tocar de la rotonda de la Comella

Terreny on està prevista l'edificació

Terreny on està prevista l'edificacióFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

A les tres torres d’una mateixa promoció immobiliària que ja s’aixequen davant de l’estació nacional d’autobusos se sumarà una quarta de planta baixa més 14 en alçada en una parcel·la de la mateixa zona, a tocar de la rotonda de la Comella. Com en el primer cas, la construcció respon al que permet, quant a alçada dels edificis, el pla parcial que es va validar per desenvolupar urbanísticament aquell entorn de la capital. Aquest projecte d’edifici d’habitatges en concret data de l’any 2022, ja s’hauria autoritzat a les acaballes de l’anterior mandat comunal però va rebre la validació definitiva per part de la corporació el passat mes de maig. Durant tot el període ha incorporat canvis sol·licitats per l’administració parroquial i també pel Govern. La superfície de terreny on s’aixecarà ha fet funcions d’aparcament privat fins ara.

Tota l’àrea que abasta la zona de l’estació de busos i a un costat i l’altre de l’avinguda Tarragona continua experimentant un desenvolupament urbanístic notable malgrat que l’alçada màxima prevista a la norma urbanística a hores d’ara, i que hagi trascendit, només l’aprofiten les tres torres validades ara fa un any i que s’estan comercialitzant batejades com a residencial 5 estrelles –la previsió d’acabar-les s’ha marcat per a la tardor del 2027– i la que ha de començar ara l’edificació. Al projecte que ja s’està bastint la corporació va demanar dotar de major singularitat la proposta arquitectònica per minimitzar-ne l’impacte, amb la fórmula de les façanes verdes inspirant-se en l’icònic edifici el Bosco Verticale de Milà. En aquest últim cas també s’haurien sol·licitat als promotors modificacions d’aquest tipus.

La zona on s’aixecarà la nova edificació.

La zona on s’aixecarà la nova edificació.

El passat mes de juny el comú liderat per Sergi González va aprovar una moratòria de la construcció que implica l’aturada de l’autorització de noves llicències, que afecten la parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions, per tant,el desenvolupament d’unitats d’actuació, de plans parcials i noves urbanitzacions a la parròquia. Però s’ha de seguir donant curs a construccions en sòl urbà consolidat que ja estaven entrades i obres majors i menors en edificis ja existents. La moratòria s’ha datat en un any, el temps que la majoria comunal s’ha marcat per fer reflexionar sobre quin model urbanístic es vol per a Andorra la Vella i plasmar-lo a la propera revisió del POUP. L’estudi de càrrega realitzat també serà determinant.

tracking