Ordino

El Seminari Reserves de la Biosfera comptarà amb la participació de més de vint països

La segona edició se celebrarà del 24 al 27 de setembre

El cap del Departament d'Agricultura del comú, Marc Font,  la cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, i el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, Salomó Benchluch, durant a presentació del II Seminari Reserves de la Biosfera.

El cap del Departament d'Agricultura del comú, Marc Font, la cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, i el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, Salomó BenchluchM.R.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La segona edició del 'Seminari Reserves de la Biosfera' se celebrarà del 24 al 27 de setembre a la parròquia d'Ordino i comptarà amb la participació de representants de més de vint països. Així ho ha anunciat aquest dimecres la cònsol major ordinenca, Maria del Mar Coma, durant la presentació de les jornades, qui també ha detallat que totes les sessions de treball es desenvoluparan a l'Hotel Bringué d'El Serrat per aprofitar la proximitat amb Riberamunt i el Parc Natural de Sorteny. "El seminari exemplifica perfectament les missions del Programa MaB de la UNESCO, ja que permetrà compartir experiències i lliçons apreses entre els participants, que facilitaran així la seva aplicació a nivell local, regional o mundial" ha afirmat el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, Salomó Benchluch, que també ha estat present en l'acte de presentació.

Una de les novetats del programa d'aquesta edició, tal com ha explicat Font, és que les sessions de treball, que abans eren de vuit hores ininterrompudes, es concentraran en quatre hores al matí. D'aquesta manera, les tardes es dedicaran a sortides per descobrir el patrimoni cultural i natural de la zona. A més, el seminari inclourà un espai d'exposició i 'marketplace' per intercanviar experiències sobre els productes que porten el segell de Reserva de la Biosfera dels seus respectius països. Fel cap del Departament d'Agricultura i Medi Ambient, Marc Font ha assegurat que 'l'objectiu és crear un espai d'intercanvi entre productors, tot i que no vindran tots, els coordinadors de les reserves estaran representats per explicar els reptes legislatius i comercials en l'etiquetatge dels productes'.

tracking