LA MASSANA

Centre de dia per a la gent gran gràcies a un conveni amb Creu Roja

El nou espai podria estar en funcionament cap al març o l’abril de l’any vinent

Una votació de la sessió del comú de la Massana d'aquest matí

Una votació de la sessió del comú de la Massana d'aquest matíComú de La Massana

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple del consell de la Massana ha donat llum verda, per unanimitat, al conveni amb la Creu Roja per a la creació d’un centre de dia per a la gent gran. La cònsol major, Eva Sansa, va assegurar que es tracta d’un projecte molt important, ja que s’ampliarà la xarxa de centres de dia de la Creu Roja i permetrà que els padrins de la Massana tinguin aquest servei a la mateixa parròquia. Les instal·lacions estaran ubicades a l’edifici dels Arcs, on també hi ha el Centre de Salut. El comú cedeix l’espai i també assumirà els consums energètics mentre que la Creu Roja habilitarà l’espai i gestionarà el centre. El nou centre podria estar en funcionament cap al març o l’abril.

Un altre dels punts que també van aprovar-se per unanimitat va ser la incorporació de la tarja Pk d’aparcaments amb una hora gratuïta, que serà exclusivament per a persones que visquin al país i que siguin titulars de vehicles amb matrícula andorrana. Aquesta targeta serà gestionada per Gavsa, empresa concessionària dels aparcaments. El comú va donar llum verda a un allargament del període de cinc anys per tal que l’empresa pugui recuperar les pèrdues derivades de la covid.

En la sessió també va presentar-se la liquidació de l’exercici 2024, que presenta un superàvit de 2,9 milions d’euros.

D’altra banda, en la sessió va donar-se llum verda a un conveni urbanístic amb la societat Prats Solans pel qual només executarà 78 habitatges en una promoció a Pal dels 162 que li permet la normativa. A més, es compromet a construir un futur dipòsit d’aigua al poble.

Un altre dels punts tractats en la sessió va ser un canvi en el contracte entre EMAP, la societat gestora dels dominis esquiables de Pal-Arinsal, i l’elèctrica Nord Andorrà que permetrà que el comú de la Massana rebi el cànon derivat de l’explotació del parc solar del planell de la Tosa.

Finalment, el ple va aprovar tirar endavant Lo Mondongo, un esdeveniment que tindrà com a objectiu donar a conèixer la tradició de la matança del porc. La festa està dotada d’un pressupost de 15.000 euros, segons va anunciar-se en el consell.

'EL CIRC DE LES JOGUINES', A LES FONTETES

El teatre de les Fontetes serà l’escenari, el 26 i 27 de setembre, del Circ de les joguines, un espectacle teatral musical amb videoprojeccions. L’obra ha estat creada i dirigida pel jove artista massanenc Daniel Andreas i s’adreça al públic familiar.
'El circ de les joguines'

'El circ de les joguines'Comú de la Massana

tracking