La Capsa d'Ordino i l'Escola de Música de la Massana unifiquen imatge i marca

Presentació de les novetats de La Capsa aquest matí

Presentació de les novetats de La Capsa aquest matíAgències

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els comuns d'Ordino i la Massana han decidit unir esforços per tal de donar un nou impuls als dos centres de formació artística i creació d'ambdues parròquies. Així doncs, La Capsa i l'Escola de Música s'unifiquen per treballar sota una mateixa imatge i marca i reforçar així les sinergies iniciades entre aquests dos serveis mancomunats el curs 2010-2011. La novetat més rellevant, segons ha explicat la consellera de Cultura d'Ordino, Mònica Armengol, és que l'Escola de Música de la Massana passa a anomenar-se La Capsa de Música i s'alinea d'aquesta manera amb l'equipament ordinenc, que ja fa un temps es va redefinir com a La Capsa. Espais de creació.

D'aquesta manera, els logotips dels dos espais segueixen ara una mateixa línia gràfica que té com a voluntat crear "una imatge homogènia i de projecte compartit entre les dues parròquies", ha manifestat Verdaguer. En aquest sentit, ha posat en relleu que la unificació també representa un pas lògic tenint en compte que la unió entre els equipaments de les dues parròquies es va iniciar ara fa 14 anys "i després d'aquest llarg temps podem veure que és tot un encert".

De fet, l'èxit d'aquests serveis s'ha traduït en un creixement exponencial d'alumnes durant els darrers anys, un fet que està provocant que s'estigui arribant gairebé al límit de places disponibles. Tal com han apuntat el director de l'Escola de Música, Juli Barrero, i la directora de La Capsa, Rosa Mujal, a hores d'ara els alumnes dels dos espais se situen vora el centenar "i realment queden poques places per assumir alumnes nous", un fet que "hem aconseguit fent una escola que és un mix entre ensenyament clàssic i modern". A més, Mujal ha exposat que el creixement de la població al país també ha comportat un increment de sol·licituds per assistir a aquests serveis públics, especialment entre els infants i joves d'entre 8 i 16 anys.

En tot cas, Barrero ha asseverat que el fet de canviar de nom "ens situa en tot un univers nou en el qual redoblem la unificació d'esforços". Així mateix, i de cara al nou curs, ha indicat que enguany s'han incorporat nous instruments com ara la bateria o l'ukelele que no fan més que continuar beneficiant el servei. Amb aquest nou pas d'unificació, per tant, Barrero ha apuntat que s'ha d'intenar continuar creixent de manera "natural i lògica" però "sense forçar la maquinària". En aquest sentit, ha avançat que "segurament esdevindran col·laboracions futures que ni tan sols ens imaginem".

Per al nou curs, des de La Capsa d'Ordino es continuaran oferint tallers gratuïts i jornades de portes obertes (la primera està prevista pel 5 d'octubre) on hi haurà activitats per a totes les edats. Així mateix, de cara al 10 d'octubre s'ha organitzat una subhasta benèfica on diferents artistes i alumnes de les escoles d'art del país crearan unes verges, els beneficis de les quals es destinaran a l'església d'Ordino per tal d'adquirir l'obra La Verge d'Ordino, que formarà part del patrimoni de la parròquia.

tracking