FORMACIÓ ARTÍSTICA
La Capsa i l’Escola de música de la Massana unifiquen imatge i marca
Els dos centres reforçaran les sinergies iniciades entre els dos serveis el curs 2010-2011
Els comuns d’Ordino i la Massana han decidit unir esforços per donar un nou impuls als dos centres de formació artística i creació d’ambdues parròquies. Així doncs, La Capsa i l’Escola de música s’unifiquen per treballar sota una mateixa imatge i marca, i reforçar les sinergies iniciades entre els dos serveis mancomunats el curs 2010-2011. La novetat més rellevant, segons les conselleres de Cultura d’Ordino i la Massana, Mònica Armengol i Alèxia Verdaguer, és que l’Escola de música passa a anomenar-se La Capsa de Música i s’alinea d’aquesta manera amb l’equipament ordinenc, que ja fa un temps es va redefinir com a La Capsa. Espais de creació.
D’aquesta manera, els logotips dels dos espais segueixen ara una mateixa línia gràfica que té com a voluntat crear “una imatge homogènia i de projecte compartit entre les dues parròquies”, va manifestar Verdaguer. En aquest sentit, va posar en relleu que la unificació també representa un pas lògic tenint en compte que la unió entre els equipaments de les dues parròquies es va iniciar ara fa 14 anys “i després d’aquest llarg temps podem veure que és tot un encert”.
De fet, l’èxit d’aquests serveis s’ha traduït en un creixement exponencial d’alumnes durant els darrers anys, un fet que està provocant que s’estigui arribant gairebé al límit de places disponibles. Tal com van apuntar el director de l’Escola de música, Juli Barrero, i la directora de La Capsa, Rosa Mujal, a hores d’ara els alumnes dels dos espais se situen prop del centenar “i realment queden poques places per assumir alumnes nous”, un fet que “hem aconseguit fent una escola que és un mix entre ensenyament clàssic i modern”. A més, Mujal va exposar que el creixement de la població al país també ha comportat un increment de sol·licituds per assistir a aquests serveis públics, especialment entre els infants i joves d’entre 8 i 16 anys.
En tot cas, Barrero va asseverar que el fet de canviar de nom “ens situa en tot un univers nou en el qual redoblem la unificació d’esforços”. Així mateix, i de cara al nou curs, va indicar que enguany s’han incorporat nous instruments com ara la bateria o l’ukelele que no fan més que continuar beneficiant el servei. Amb aquest nou pas d’unificació, per tant, Barrero va apuntar que s’ha d’intentar continuar creixent de manera “natural i lògica”, però “sense forçar la maquinària”. Va avançar que “segurament esdevindran col·laboracions futures”.