LA MASSANA

Vint-i-nou establiments estaran a les Jornades de cuina de tardor

L’esdeveniment gastronòmic, que arriba a la dissetena edició, ha superat el nombre de participants dels darrers anys

Les jornades es van presentar ahir al Jou la Borda de Sispony.

Les jornades es van presentar ahir al Jou la Borda de Sispony.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-nou establiments participen en les dissetenes Jornades de cuina de tardor, que formen part del projecte la Massana Fogons, dissenyat per potenciar la gastronomia local, amb paràmetres de sostenibilitat.

La consellera de Dinamització, Bet Rossell, va remarcar ahir en la presentació de l’esdeveniment que després de disset anys les jornades continuen amb molta embranzida, ja que s’ha superat el nombre de participants en les darreres edicions. Rossell també va afirmar que “la gastronomia evoluciona, es fusiona amb altres cultures, i aquestes jornades volen ser un reflex d’aquesta evolució”.

Una de les novetats és que “cada restaurant presentarà el seu plat estrella, una manera de picar l’ullet al nostre projecte Starlight i alhora posar en valor la creativitat de cada cuiner”, va explicar la consellera. A més, s’ha creat un passaport gastronòmic, que s’haurà d’anar segellant a cada establiment. Les persones que hagin provat quatre menús tindran de regal una observació astronòmica, com va explicar la directora de Turisme, Emma Jiménez.

Cada edició de les jornades es presenta a un restaurant diferent. En aquesta ocasió es va presentar al Jou la Borda de Sispony. El xef, Pol Cabanas, va estar acompanyat de cuiners d’altres restaurants, que van portar i explicar davant la premsa el seu plat estrella. Per Cabanas, “aquestes jornades són una bona oportunitat de promoció i també de connexió entre els restaurants de la parròquia”. El xef va remarcar la idoneïtat de dates de les jornades, que es fan durant tot el mes d’octubre, just abans de la temporada d’hivern.

Els vint-i-nou participants són Sentro’20, Tapeo de Dario, Grupetta, Cal Silvino, El Racó d’en Silvino, Angelo Restaurant, Borda Xica, Gaucha, Tuco, L’Opereta-Sushi Mountain, Coffee Mountain, Molí dels Fanals, l’Hort de Casa, Hunters Sport Bar&Grill, Oolong Coffee&Brunch, Émo Hotel NH Collection Palomé, Toc Restaurant-Anyós Park, Borda Eulari, Carroi-Abba Xalet Suites Hotel, Jou la Borda, Restaurant Babek, Versió Original, Hostal Palanques, Malandra, Andrea, Donpi, Món Bohemi, la Minjadora del Sinquede i Vine Andorra.

A més dels menús, les Jornades de cuina de tardor de la Massana també compten amb dos tallers. D’una banda, els showcookings, amb Kattia Juárez, enginyera agrícola i gastroinfluenciadora, especialitzada en gastronomia sostenible, que ensenyarà a elaborar plats deliciosos, tenint en compte l’aprofitament alimentari. D’altra banda, el taller de barbacoa, amb l’expert graeller i consultor en sostenibilitat Guillermo Hernández.

tracking