ENCAMP
El Festival de titelles s’obre al públic jove i adult amb més sessions
L’esdeveniment, batejat Ànima, mostrarà experiències innovadores i creatives amb altres disciplines artístiques
La 22a edició del Festival de titelles d’Andorra es reinventa amb més espectacles, més dies de durada i amb propostes dirigides per a un públic jove i adult. Els últims anys l’esdeveniment només programava per als més menuts, però enguany el comú d’Encamp ha volgut fer un pas més enllà i portar les marionetes a un altre perfil d’espectador. A més, la proposta d’aquesta edició, que ha estat batejada com a Ànima, mostrarà experiències innovadores i creatives perquè combinarà titelles amb altres disciplines artístiques com, per exemple, la dansa. El festival es desenvoluparà del 2 al 10 de novembre i totes les funcions es realitzaran a la sala de festes del Complex esportiu i sociocultural d’Encamp.
“No només incrementem la qualitat, obrim a tots els públics i ampliem els dies d’aquest festival de titelles”, va asseverar ahir la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, en la presentació del festival. L’any passat el cicle cultural va tenir una durada de cinc dies, mentre que enguany n’hi haurà sis i es representaran set obres diferents. Això genera un increment del pressupost, que serà d’uns 46.000 euros.
“No només incrementem la qualitat, obrim a tots els públics i ampliem els dies del festival”
“L’esdeveniment es reinventa i s’amplia per obrir les portes al públic juvenil i adult”
La gran novetat d’aquesta edició és que hi haurà espectacles per als adults, un aspecte que fins ara no s’havia produït. “L’esdeveniment es reinventa i s’amplia per obrir les portes al públic juvenil i adult”, va explicar la cònsol major. Mas va detallar que a Encamp ja són “una referència en la programació cultural per als més petits” i que ara tocava “fer aquest pas endavant amb aquesta aposta”. Amb aquest canvi, el comú també busca canviar la perspectiva que té la gent sobre les marionetes. “Hem volgut traspassar la barrera i deixar de pensar que els titelles són només espectacles infantils”, va argumentar el conseller de Cultura, Joan Sans.
El festival arrencarà dissabte 2 de novembre aprofitant el pont de la castanyada i Tots Sants, ja que la intenció és atreure també el turisme. El teló s’aixecarà amb una gran estrena, atenent que la companyia Plexus Polaire –amb l’obra Dracula: Lucy’s Dream–, “ha estat premiada en molts festivals” i és un espectacle “màgic”, va avançar Sans. Després de l’acte inaugural, no hi haurà espectacles fins al dia 6 de novembre. Llavors, fins al dia 10, hi haurà almenys una companyia actuant a dalt de l’escenari encampadà.
L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració i el suport de les ambaixades espanyola i francesa. En aquest sentit, es portaran a terme sessions escolars per a alumnes dels diferents centres educatius del país. Tant l’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, com l’ambaixador d’Espanya, Carlos Pérez-Desoy, van assistir a la presentació.