TURISME

Ordino estrena una nova ruta familiar

Té una longitud d’uns dos quilòmetres i un traçat fàcil de fer

Nou Camí Pitavola Macarulla Ordino
Maria del Mar coma, Jordi Torres, Jordi Serracanta
Foto: Fernando Galindo

Nou Camí Pitavola Macarulla Ordino Maria del Mar coma, Jordi Torres, Jordi SerracantaFernando Galindo

Publicat per
Ordino

Creat:

Actualitzat:

L’oferta familiar del país torna a augmentar. Ahir va ser inaugurada Piero i la Reina Pitavola, la nova ruta de Macarulla, petits senders màgics, a la parròquia d’Ordino. En aquesta ocasió, la ruta té com a protagonistes les pitavoles i els infants podran descobrir com és el procés de transformació de les papallones, com viuen i com s’alimenten, però sobretot quina és la seva funció en l’ecosistema.

La inauguració del sender, ahir.

La inauguració del sender, ahir.Fernando Galindo

Piero i la Reina Pitavola és circular, té una longitud d’uns dos quilòmetres, 100 metres de desnivell acumulat i pot fer-se, aproximadament, en una hora i mitja. El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va apuntar que “com tots els itineraris englobats dins d’aquesta iniciativa, és una ruta adreçada al turisme familiar, amb infants de 4 a 12 anys, que busca fer-los gaudir de la natura, oferint-los una primera aproximació al senderisme mitjançant el joc i la descoberta de l’entorn”.

La cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, va detallar que aquest itinerari, emplaçat al camí del coll dels Collets, “està a tocar del camí ral i molt pròxim al centre d’Ordino i als seus atractius turístics i culturals, posant en valor el paisatge de la parròquia, reserva de la biosfera per la Unesco”. Les excursions són d’accés lliure, però per poder dur a terme els jocs proposats cal disposar del llibret específic de cada ruta, que es pot adquirir en qualsevol oficina de turisme.

tracking