ANDORRA LA VELLA

Eliminar reductors a Enclar costarà 134.000 euros

Una de les actuacions més destacades del projecte és la creació d’un nou pas de vianants just darrere de la benzinera Repsol, entre d’altres

Reunió amb els veïns per explicar els canvis a l’avinguda d’Enclar.

Reunió amb els veïns per explicar els canvis a l’avinguda d’Enclar.Comú d'Andorra la Vella

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella ha adjudicat els treballs per reordenar els passos de vianants a l’avinguda d’Enclar a l’empresa Construccions Neu per 134.120 euros, segons recull el BOPA publicat ahir. Es tracta d’una actuació prevista en el programa electoral amb què el grup de la majoria va presentar-se als darrers comicis comunals. Els reductors fins i tot van protagonitzar un dels vídeos de campanya més vistos i comentats a les xarxes socials de la candidatura d’Enclar.

Entre les intervencions més destacades d’aquest projecte hi ha la creació d’un nou pas de vianants al començament de l’avinguda d’Enclar, tot just darrere de la benzinera Repsol, a l’altura de la rotonda de la Margineda. L’aparell funcionarà amb un semàfor a la demanda. A més, s’eliminaran de manera definitiva quatre reductors de velocitat, dos dels quals situats a la recta de l’avinguda d’Enclar, entre la rotonda de la Margineda i la de la Becier i, els altres dos, entre el carrer de les Escoles i la caserna dels bombers.

A més d’aquestes novetats, la reforma afecta el pas situat al semàfor de la cruïlla del carrer de les Escoles, tot just al davant de la parada d’autobús. En aquest punt el comú eliminarà l’elevació i modificarà les voravies per facilitar l’accés dels vianants. Es farà la mateixa actuació al pas de vianants que està situat just quan s’està a punt d’arribar la rotonda de l’Espai Columba.

Els altres cinc passos restants es mantenen al mateix lloc, però s’allarguen les rampes, de tal manera que siguin el doble de les actuals, la qual cosa facilita que es pugui reduir el pendent. Segons va remarcar el comú d’Andorra la Vella en un comunicat, s’estima que les obres acabin en un període de sis setmanes. És a dir, a mitjan novembre.

REUNIÓ

La corporació va explicar dimarts al vespre als veïns de Santa Coloma i la Margineda les actuacions que es faran les setmanes vinents a l’avinguda. A la trobada, a què van assistir el cònsol major, Sergi González, i el conseller de Serveis Públics, Medi Ambient i Patrimoni Natural, Jordi Cabanes, també es van repassar els projectes que el comú ha previst d’impulsar en aquesta zona de la parròquia i es van atendre els dubtes i neguits dels veïns.

PROCÉS DE REFLEXIÓ SOBRE EL FUTUR DE LA CIUTAT

Sota el lema Una nova visió, un nou futur, el comú d’Andorra la Vella ha començat un procés de reflexió amb la ciutadania, actors socials i del sector empresarial per dissenyar i construir la visió de futur de la parròquia.

L’acció, que s’està duent a terme amb l’assessorament de l’empresa City Focus, té la voluntat de definir l’estratègia que bastirà el futur urbanístic de la parròquia a través de diverses sessions de treball amb responsables de les institucions públiques (el comú, el Govern i el Consell General), del sector privat i la societat civil, entre altres actors. La durada del projecte és de sis mesos i la diagnosi es distribuirà en tres fases.

City Focus és una societat amb 30 anys d’experiència en consultoria d’entitats públiques i privades en àmbits relacionats amb el desenvolupament i la transformació de ciutats i territoris. Els seus socis, Ignacio Alcalde i Gracia Cid, acumulen una trentena d’anys d’experiència professional en la matèria i són els responsables de l’equip de desenvolupament de l’assessorament estratègic.

tracking