Ordino

Bona acollida de les activitats per l'aniversari del parc de Sorteny

Sortida per descobrir la botànica de Sorteny

Sortida per descobrir la botànica de SortenyComú Ordino

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les activitats programades per celebrar el 25è aniversari de la creació del Parc natural de la vall de Sorteny "han tingut molt bona acollida per part dels visitants", segons destaca el comú d'Ordino. 

L'activitat amb més participants va ser la visita guiada musicalitzada, per descobrir la botànica del parc, que van fer la biòloga Montse Brugulat i el guitarrista David Font, en col·laboració amb l'AR+I, del 13 de juliol. S'hi van aplegar 24 persones i 13 es van quedar en llista d'espera, indica el comú.

Una altra de les propostes que han tingut més èxit són les sortides per observar grans mamífers i que han consistit en un recorregut pel Parc natural d'unes 5 hores de durada i un desnivell de 560 metres que s'ha fet amb l'acompanyament d'un guia de muntanya i del guarda del Parc que s'ha encarregat d'explicar les característiques de la fauna. En total hi han participat 22 persones entre les tres sortides que s'han programat el 27 de juny, el 25 de juliol i el 8 d'agost. Durant la primera sortida es va poder observar una cabana de 40 isards, 9 muflons, marmotes i tritons.

El comú indica que les sortides al Mirador Grau de la Llosa, a l'estany de l'Estanyó van comptar amb 9 persones i 10 més a la descoberta del primer inventari d'aràcnids del parc que va anar a càrrec de l'experta Aldana Àlvarez que va oferir una xerrada sobre l'aportació dels insectes en la protecció dels ecosistemes el 14 de setembre. 

tracking