La Massana

La Pitavola dona el tret de sortida amb activitats tradicionals

El mercat de muntanya continua durant el diumenge a Arinsal

L'Esbart Valls del Nord en la inauguració de la quarta edició de la Pitavola de la Massana

L'Esbart Valls del Nord en la inauguració de la quarta edició de la Pitavola de la MassanaEduard Comellas

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La quarta edició de la Pitavola ha obert portes aquest matí amb un acte inaugural que ha combinat diferents disciplines tradicionals. En un mateix espai els visitants han pogut gaudir de l’exposició de bestiar dels ramaders de la parròquia, la preparació d’una carbonera autèntica i les danses de l’Esbart Valls del Nord. 

El cònsol menor i president de la comissió de Medi Ambient, Roger Fité ha afirmat que la Pitavola és “el mercat de muntanya d’Andorra i també dels Pirineus, ja que com sabeu el Comapedrosa forma part del Parc de les Tres nacions i en cada edició ens visiten representants dels altres territoris”. Per això, en l’encesa de la carbonera, l’han acompanyat el president del Parc de l’Alt Pirineu, Josep Queró, i el director del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises. 

El cònsol menor i president de la comissió de Medi Ambient, Roger Fité partipant en la fira de la Pitavola

El cònsol menor i president de la comissió de Medi Ambient, Roger Fité participant en la fira de la PitavolaEduard Comellas

Una trentena d'estands participen a la Pitavola, fent-ne una bona valoració de les vendes realitzades durant aquesta primera jornada, segons afirma el comú. La fira compta també amb activitats participatives, com els tallers, les tertúlies i les sortides guiades per descobrir l'entorn natural. Enguany, els grans protagonistes són els ocells. Per aquest motiu, durant el matí s’ha fet una engegada de perdius al Pla de l’Estany que ha comptat amb una vintena d'assistents. D’altra banda també hi ha hagut una sortida guiada per descobrir els ocells del Parc Natural del Comapedrosa, amb el biòleg Jordi Nicolau.

Pel que fa a la part gastronòmica, a més dels diferents estands de productes com l’hidromel, els bolets, els formatges o el pa artesanal, també s'ofereix la Ruta de la Tapa, amb la participació de tretze establiments d’Arinsal. En aquest sentit, els visitants poden prendre una cervesa abans de menjar al Niu de la Pitavola, situat a la part alta del casc antic d'Arinsal i on se celebren actuacions musicals. Durant la primera jornada han actuat Old School i Ishtar Ruiz, que demà tornarà per oferir una selecció de temes dels 90.

Demà es farà la descoberta de l'escultura d'un trencalòs, realitzada pel ferrer artístic Jordi Illamola, que en les passades edicions ja ha creat una serenalla, una pitavola i un isard, i diferents sortides i tallers infantils, juntament amb una exhibició de cuina i l'extracció de carbó de la carbonera, abans del tancament del mercat a les 17 hores de la tarda.  

tracking