ORDINO

La subhasta Ai, la Verge recapta 2.400 euros

La meitat dels diners es destinarà a finançar el quadre ‘Divinitat, mare i fill’ de la deïtat

L’autor de la verge mostrant la seva obra.

L’autor de la verge mostrant la seva obra.AGÈNCIES

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’espai de creació La Capsa d’Ordino va acollir dijous al vespre la subhasta benèfica Ai, la Verge, un esdeveniment que es va organitzar amb l’objectiu de finançar un quadre de la verge d’Ordino fet per un dels participants de l’Art Camp de l’any passat i que passarà a ser patrimoni de la parròquia. L’obra, que duu la firma de l’artista Claudio Ramires i va ser un encàrrec del mossèn de la parròquia, Joan Fenosa, amb un cost de 12.000 euros, s’anomena Divinitat, mare i fill. Per tal d’ajudar el comú en el finançament de l’obra, la corporació va organitzar una subhasta on es van recaptar prop de 2.400 euros i va comptar amb la participació d’una quarantena d’artistes de La Capsa i també d’altres escoles d’art del país, amb noms d’artistes professionals reconeguts com Cecilia Santañes, Naira Galdós, Martín Blanco, Alfons Valdés i Gemma Pieras.

“És una bona iniciativa, ja que ofereix als artistes l’oportunitat de treballar per a la comunitat”
Mònica Armengol, Consellera de cultura d’Ordino
 

Tots van aportar les seves pròpies obres amb la imatge de la verge i es van comprometre a donar la meitat dels diners de les obres que venguessin – però pot ser que en algun cas s’acabi donant la totalitat de l’import–. En total, van ser nou obres les que es van adjudicar a particulars. “Des del comú, considero que és una bona iniciativa, ja que ofereix als artistes l’oportunitat de presentar les seves obres, donar-se a conèixer i treballar per a la comunitat, tant per a Ordino com per a la parròquia. A més, fomenta l’intercanvi i ens permet conèixer-nos millor, cosa que sempre és positiva. Com a consellera i també com a artista, hi participo amb una de les meves obres”, va afirmar la consellera de Cultura d’Ordino, Mònica Armengol.

Les peces que no van trobar comprador durant la subhasta romandran exposades fins al 5 de novembre i es podran adquirir a través d’una oferta en sobre tancat, tot i que sempre per un preu igual o superior al de sortida.

El quadre, que es va poder veure aquest dijous per primera vegada, restarà exposat a l’església de Sant Corneli i Sant Cebrià. Més endavant des de l’església parroquial es farà una presentació oficial de l’adquisició. Cal recordar que Ordino és un dels únics pobles que té una imatge de la verge pròpia.

tracking