SANT JULIÀ DE LÒRIA

UL intensifica l’activitat per no quedar al marge del debat polític

El partit vol mirar al futur i forjar-se una opinió sobre la qüestions d’actualitat quan ja queden enrere els mals resultats de les comunals

Josep Majoral

Josep MajoralFernando Galindo

Publicat per
Sant Julià de Lòria

Creat:

Actualitzat:

N’hi ha que podrien pensar que Unió Laurediana encara no ha aixecat el cap. Que la patacada de les darreres comunals –el partit va perdre la majoria comunal davant Desperta Laurèdia tot i l’aliança amb Demòcrates i Acció– els ha passat factura. Res més lluny de la veritat. Encara que no faci gaire soroll, Unió Laurediana és més viva que mai, assegura el president del partit i conseller de la minoria del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. “Que quedi clar que no ho dic per criticar la gestió que hi ha hagut fins ara, però en els últims deu mesos ens hem reunit més que en els últims vuit anys”, afirma.

Els mals resultats de les eleccions del passat 17 de desembre han quedat enrere, si més no per a Majoral. “Cadascú paeix uns resultats com aquests com pot o creu que ho ha de fer. Jo els tinc més que païts i assumits”, assegura. Unió Laurediana vol mirar al futur i forjar-se una opinió sobre les qüestions d’actualitat en l’agenda política, i per aquesta raó s’han intensificat els contactes entre els membres de l’executiva. “Ens anem reunint periòdicament per compartir la informació del que passa al comú i per reflexionar sobre com podem contribuir a millorar la parròquia. També ens trobem per intercanviar parers sobre la política nacional i, més concretament, sobre les mesures més importants que he pres el Govern en els últims mesos”, explica Majoral.

“En els últims 10 mesos ens hem reunit més que en els últims 8 anys”
Josep Majoral, President d’UL
 

El partit vol estar al corrent dels debats més destacats en l’àmbit nacional, com ara les conseqüències de l’acord d’associació amb la Unió Europea, sense oblidar el comú lauredià. “És un diàleg obert amb un objectiu clar, que és construir i aportar idees”, resumeix Majoral. Al juliol Unió Laurediana va reunir-se en assemblea general. El mateix mes hi va haver una trobada de l’executiva, que va tornar a reunir-se al setembre. Hi ha ganes de tirar endavant el partit, assegura el president de la formació.

“També ens trobem per intercanviar parers sobre la política nacional”
Josep Majoral, President d'UL

NOU PARTIT?

No és cap secret –ho ha expressat en diversos mitjans de comunicació del país, incloent-hi el Diari– que Majoral reivindica la creació d’un nou partit capaç d’agrupar des del centre fins a la dreta per disputar l’hegemonia demòcrata i oferir una alternativa als qui no estan d’acord amb les polítiques més “intervencionistes” del Govern. Majoral també ha reiterat que no pretén erigir-se en líder d’aquest espai.

Participarà Unió Laurediana en aquest reagrupament de la dreta? Encara és massa d’hora per poder oferir una resposta satisfactòria a la pregunta. El polític i empresari lauredià insisteix que, quan opina sobre la urgència de crear un nou espai de dreta per concórrer a les properes eleccions generals, sempre ho fa estrictament a títol personal. Si bé és cert que Unió Laurediana històricament s’ha escorat a la dreta, això no implicaria necessàriament l’aliança amb aquest nou partit. No convé perdre de vista mai que la política local té lògiques pròpies. Lògiques que de vegades poden frenar una confluència que a priori semblaria natural.

Unió Laurediana ha estat la principal força política a Sant Julià en l’últim quart de segle. Des de les primeres eleccions comunals a què va presentar-se –les de 1999–, la formació ha guanyat en cinc dels set comicis celebrats. Les excepcions han estat dues. En aliança amb Liberals, el 2015 va perdre davant de la candidatura de Laurèdia en comú. El desembre del 2023 ho va fer, aquesta vegada amb Demòcrates, contra Desperta Laurèdia.

CLAUS

1. Més reunions de l’executiva del partit

L’executiva d’Unió Laurediana s’ha reunit diverses vegades aquest any. El partit vol mirar al futur després de les comunals i forjar-se una opinió més enllà de la política comunal.

2. El comú i la política nacional

En les trobades entre els membres de la formació es tracten, com és evident, les qüestions comunals, però bona part dels debats també fan referència a la política nacional.

3. Encaix en un nou partit de dreta?

Quin encaix tindria UL en el nou partit de dreta que propugna Majoral? Encara és massa d’hora per saber-ho. Sobre aquest punt el polític lauredià insisteix que parla a títol personal.

tracking