VALL DEL MADRIU

La borda Sabater rebrà 250.000 euros del pressupost

Govern preveu rehabilitar un espai que vol convertir en referent del patrimoni natural i de divulgació de la història de la Vall del Madriu

Espot, amb el micròfon, durant l’acte d’ahir a la borda Sabater.

Espot, amb el micròfon, durant l’acte d’ahir a la borda Sabater.COMÚ E-E

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Govern i comú uneixen forces per posar en valor tot l’entorn de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Amb l’objectiu de donar a conèixer el prat i la borda Sabater, la corporació escaldenca i l’executiu van organitzar ahir una trobada per mostrar aquest espai emblemàtic considerat com la porta d’entrada a la Vall del Madriu, la qual va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco fa ja prop de dues dècades.

I per remarcar la importància de l’entorn, les dues principals cares visibles de cada corporació van deixar clar que no només ho fan amb les paraules, sinó també amb accions. En la trobada oberta al públic i planejada de forma conjunta, amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot i la cònsol major, Rosa Gili, el primer va anunciar que l’any vinent s’invertirà des de l’administració pública central a rehabilitar aquesta porta d’entrada al paratge natural. “Per poder portar a terme la rehabilitació de la borda, hem previst una partida al pressupost del 2025 de 250.000 euros”, va comentar el cap de l’executiu.

“Des del Govern i el comú compartim la voluntat de protegir el patrimoni cultural i natural”
Xavier Espot, Cap de Govern
 

El líder demòcrata també va assegurar que “des del Govern i el Comú compartim la voluntat de protegir el patrimoni cultural i natural” i que la borda, segons va afirmar, esdevindrà l’espai d’entrada i de benvinguda a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, per la parròquia d’Escaldes-Engordany, i un emplaçament per a la divulgació de la història i patrimoni natural del paratge.

Per la seva banda, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va avançar que des de la corporació comunal també hi ha previst destinar una partida pressupostària per adequar i fer els treballs de rehabilitació de la borda. Gili va indicar que s’està treballant per publicar un concurs públic per dur a terme la restauració de la borda i que el Comú també hi destinarà fons l’any vinent “amb l’esperança” que el 2026 ja estigui rehabilitada.

“Cal preservar i protegir la vall des de la passió que tenim tots per aquesta muntanya”
Rosa Gili, Cònsol major d’Escaldes

Gili, que va obrir els parlaments destacant la importància que el terreny que dona entrada a la vall sigui de titularitat pública, va remarcar que el Madriu és una joia natural i patrimonial que cal preservar i protegir “des de la passió que tenim tots per aquesta muntanya”. La mandatària va ressaltar que l’adquisició d’aquest terreny estratègic “ens permet apropar la Vall a tothom independentment de la seva forma física”.

La trobada a la borda Sabater es va desenvolupar en un ambient lúdic i festiu que va servir per acostar aquest entorn únic a la població i promoure la seva preservació. A més, en l’esdeveniment es van programar algunes accions culturals. En aquest sentit, els assistents van poder conèixer i interactuar amb els dos paquetaires de l’Andorra dels anys trenta que van formar part de l’espectacle i que, a més, van convidar els espectadors a resoldre algunes endevinalles clàssiques.

Alhora, els participants en la trobada també es van poder fer fotografies al photocall rústic Andorra d’antes dissenyat per a l’ocasió.

tracking