ANDORRA LA VELLA

El preu del lloguer dels pisos de Terra Vella serà de 825 euros

Els qui aspirin a viure en un dels habitatges impulsats pel comú hauran d’acreditar un mínim de 15 anys de residència a la parròquia

El terreny on s’aixecarà l’edifici.

El terreny on s’aixecarà l’edifici.Comú d'Andorra la Vella

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El cost del lloguer per pis de l’edifici que el comú d’Andorra la Vella projecta a la zona de Terra Vella, just al davant de Jovial, seria de 825,76 euros. La xifra és una estimació del preu de l’arrendament prevista en el plec de bases del concurs per adjudicar el projecte, publicat ahir en obert a la plataforma de contractació pública. L’import equival al 30% dels ingressos bruts d’una unitat familiar amb dos ingressos de salari mínim.

Les persones que aspirin a viure en el nou bloc de pisos de lloguer assequible hauran de tenir com a mínim 30 anys. A més, hauran d’acreditar que en els últims 15 anys han residit a la parròquia. Si es tracta de persones amb mobilitat reduïda, no se’n tindrà en compte l’edat i només se’ls exigirà demostrar la residència al país com a mínim durant els cinc anys anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

El plec de bases indica, d’altra banda, que els inquilins hauran de justificar uns ingressos d’entre 15.433,56 i 27.416,04 euros anuals, si la unitat familiar és d’un membre major d’edat, o bé d’entre 30.867,12 i 54.832,08 euros, si la unitat familiar és de dos membres majors d’edat. El sol·licitant que opti a un pis de dues habitacions podrà tenir, com a màxim, dos infants a càrrec. El qui demani accedir a un pis de tres habitacions podrà tenir fins a quatre infants a càrrec.

L’actualització del preu dels lloguers es farà de forma automàtica i obligatòria, d’acord amb les previsions de la normativa d’arrendaments vigent en cada moment. El preu especificat no inclou els impostos, taxes, arbitris, contribucions i altres eventuals càrregues que hagi d’assumir l’adjudicatari com són el foc i lloc, la taxa d’higiene i la taxa d’enllumenat, ni qualsevol altra que es pugui derivar del contracte d’arrendament. El preu tampoc inclou els consums d’electricitat, aigua calenta, calefacció, telèfon i subministraments similars, que hauran de ser assumits per l’arrendatari.

La durada del contracte de lloguer serà de cinc anys, renovable tàcitament a la fi d’aquest període any a any, sempre que l’usuari acrediti la situació econòmica i les condicions d’accés requerides.

La inversió necessària per constuir l’edifici seria de poc més de 9,9 milions d’euros, segons l’estudi de viabilitat. El model de gestió serà el d’una concessió. El comú cedirà el terreny per un període de 50 anys, i l’empresa adjudicatària s’haurà de fer responsable de la construcció i de la gestió de l’edifici. El resultat d’explotació acumulat al cap tots aquests anys –és a dir, el benefici net, descomptant-ne els impostos i les amortitzacions– seria de 20,1 milions d’euros.

L’edifici disposarà d’entre 40 i 50 habitatges. El termini de redacció del projecte arquitectònic és de sis mesos, mentre que l’edifici haurà d’estar acabat abans de dos anys i mig. El comú assegura que el projecte ja ha despertat molt interès entre els inversors privats.

tracking